Instagram

Star Trek Into Darkness (2013)

Kuten useimmat muistanevat, Star Trek sai J.J. Abramsin toimesta rebootin vuonna 2009, jolloin ilmestyi uuden kaanonin ensimmäinen elokuva, suoraviivaisesti nimetty Star Trek. Ajallisesti elokuva ajoittui Star Trek -maailmassa aikaan hieman ennen alkuperäisen Star Trek sarjan alkua ja kertookin alkuperäisen sarjan miehistön alkuvaiheista painottuen erityisesti Kirkiin ja Spockiin. Into Darknessissa aikaa on kulunut noin vuoden verran siitä mihin edellinen elokuva jäi.

Kuten usein käy, elokuva heijastaa nykymaailman menoa, niin tälläkin kertaa. Perusteemana on terrorismi ja terroristin jahtaaminen, kuulostaa tutulta, eikö vain? Sen enempää juonta paljastamatta, jälleen ollaan Star Trekmäisesti vaikeiden tilanteiden edessä ja miehistön täytyy venyä äärimmilleen hoitaakseen homman kotiin. Hieman harmillisesti parissa kohdassa ollaan menty sieltä missä aita on - jos nyt ei aivan matalin - niin ainakin helposti ylitettävissä. Scifissä on helppo kirjoittaa itsensä ansaan keksimällä liian tehokkaan sficistisen laitteen tai keinon ja samaa on valitettavasti nähtävissä Into Darknessissakin.

Kaikesta huolimatta elokuva pitää katsojan helposti penkissä koko reilun kahden tunnin kestonsa ajan ja rahoilleen saa vastinetta. Lopussa jäi olo, että tästä olisi kiva jatkaa katsomalla originaalisarjaa ja alkupään Star Trek -elokuvia, varsinkin erästä tiettyä niistä... Jep, viitteitä löytyy.

Tuotantoarvot ovat kohdallaan, elokuva näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä ja vauhtia riittää. Jopa siinä määrin, että mielestäni tahtia olisi voinut hidastaa muutamassa kohdassa. Into Darknessia esitetään myös 3D-versiona, itse kävin katsomassa normaalin 2D-version. 2D-version perusteella 3D valitettavasti tuntuu tehdyn enemmän kikkailua varten sen sijaan, että tukisi elokuvaa. Hyvänä esimerkkinä huikeassa alkukohtauksessa katsojaa kohti heitetyt keihäät. Itse en tuhlaisi rahojani 3D-versioon.

"Hei, lippispäinen henkilö, pois kameran edestä!"
Vuoden 2009 Star Trekin nähneet tuntevatkin jo uudet näyttelijät, Into Darknessissa jatkavat samat naamat ja tällä kertaa tuntuu, että he todella ovat omaksuneet hahmonsa. Chris Pine varsinkin tuntuu (ja muutamassa kohdassa hämmästyttävissä määrin näyttää) William Shatnerin Kirkiltä. Tämän hetken kuuma nimi Benedict Cumberbatch nähdään myös elokuvassa ja hänen roolisuorituksensa onkin todella maittava.

Kaiken kaikkiaan Star Trekin reboot on mielestäni ollut onnistunut ja kaikkien rakastama avaruusuniversumi on saanut uusista elokuvista uutta eloa hyvin samaan tapaan kuin James Bond -sai omasta rebootistaan. Käy katsomassa Into Darkness, jos vauhdikas scifileffa on omaan makuun. Trekkiet, go get it already!

"Laita loppuun kuva, jolla kalastellaan leffalle lisää (mies)katsojia."

Kommentit