Instagram

Vertical Club: Aerial Yoga Intro

Kehonhuolto. Asia, jota en tee koskaan ja johon halusin korjausta. Aikoinaan erinäiset joogakokeilut osoittautuivat tylsistyttäviksi, mutta kun luin että nyt sitä voi tehdä myös ilmassa, kiinnostuin heti. Samantien! Bang!

Suomessa laji on erittäin tuore, eikä sitä opeteta kuin yhdessä paikkaa. Helsingin Kalasatamasta löytyy pieni kahden salin studio Vertical Club josta bookkasin itselleni ja uhrautuvaiselle ystävättärelleni elämämme ensimmäiset ilmajoogatunnit. Ja se oli ihan helvetin hauskaa!

Pirteä Vilja Eskelinen ohjasi aloittelevallekin joogille sopivan tunnin rauhallisella otteella. Pieni ryhmäkoko mahdollistaa jokaisen osallistujan tekniikan yksilöllisen hiomisen tarpeen mukaan. Aluksi käytiin läpi vähän lajin historiaa ja otettiin tuntumaa katossa roikkuvaan kankaaseen ja sen käyttöön. Sitten jo lähdettiin vääntämään erilaisia joogaliikkeitä ja harjotteita sekä kankaalla, että sitä apuna käyttäen. Lopuksi rentouduttiin kankaan sisällä pötköttäen ja hengitysharjoitteita tehden.

Meikäläisen venyvyydellä ja lihashuoltoon panostuksella tuskaa tuli ihan jo tavan soturi-asanassa ja reidet huusi hoosiannaa. Tunnin lopuksi olo kuitenkin oli autuaan vetreä, ja infernaalinen jännitys hartioistakin kaikonnut. Innolla jäimme seuralaiseni kanssa pohtimaan jo seuraavaa tuntia ja puimaan jälkifiiliksiä.

Oikeastaan ainoa negatiivinen asia oli itse kangas. Paikoin kipu sen päällä retkottavissa lihaksissa, kuten jalkapohjissa, oli aivan helvetinmoinen. Tottumaton keho kuitenkin omaksuu uuden harjoitusvälineen hyvin nopsaan ja loppukesästä odotan keikkuvani tuntikausia pää alaspäin kuin ammattilainen.

Jään siis ottamaan aerial yogaa haltuun, seuraavana aluevaltauksena taitaakin olla jo sitten rengastrapetsi. Vertical Club tarjoaa nimittäin tankotanssin ja erilaisten joogatuntien lisäksi sitäkin. Polttariporukat, työryhmän virkistyspäivät yms. ryhmät ovat myös erittäin tervetulleita ja ompahan myös yksityisopetus mahdollista. Sijainti on helppo lähestyä mistä suunnasta tahansa ja paikalle on muutenkin helppo löytää. Ehdoton helmi!


Kuvat: Vertical Club

Kommentit