Instagram

Jay Dobyns, Nils Johnson-Shelton - No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels (352 sivua)

Kirjasta ei tietääkseni ole suomennosta, mutta toisella kotimaisella löytyy ja tietenkin myös englanniksi.

Jay Dobyns kertoo tositarinan ATF:n soluttautumisesta Helvetin Enkeleiden riveihin Arizonassa. Jayn minäperspektiivistä kerrottu uskomaton tarina avaa lukijalle peiteoperaatioissa toimivien lainvalvojien arjen ja kuinka mikään ei ole mustavalkoista vaan harmaan sävyjä riittää loputtomiin.

Jaysta tulee "Bird", pelätty motoristi, 21 kuukauden ajaksi. Harvoina vapaahetkinään hän muuttuu takaisin Jay Dobynsiksi, aviomieheksi jolla on rakastava vaimo ja kaksi lasta. Operaation aikana Jay tulee kuitenkin huomaamaan, että hän ei pelkästään soluttaudu Helvetin Enkeleihin vaan myös Helvetin Enkelien elämäntapa alkaa soluttautua häneen...

Itselleni kirja oli silmiä avaava kokemus yhden miehen matkasta helvettiin ja kuinka käsittämätöntä tahdonvoimaa ja nokkelaa älyä operaation läpikäyminen on tarvinnut. Kirja pitää otteessaan ja "vielä yksi luku" -ajatus tuleekin äkkiä tutuksi.

Suosittelen kaikille aikuisen mielen omaaville lämpimästi (tämä ei ole lasten- tai nuortenkirja). Ja jos Sons of Anarchy -sarja on lähellä sydäntä, kirja on aivan ehdotonta luettavaa.

Katsottavaa kirjan jälkeen (tai heti jos et jaksa lukea kirjaa / et välitä spoilereista):

Kommentit

  1. Kiinnostais lukea kyllä, vaikka kirjan todenperäisyyttä on kai kyseenalaistettukin.

    VastaaPoista
  2. Kirjan lopussa on kerrottu miten kirjassa on totuudesta poikettu ja varsin vähäistä se tuntuu olevan, joitain erillisiä tapahtumia on yhdistetty samaksi tapahtumaksi, joitain keskusteluita hieman siistitty jne..

    Tapaus on kuitenkin hyvin dokumentoitu, koska ATF nauhoitti kaiken minkä pystyi ja esimerkiksi oheisen youtube-linkin videolla näkyy otteita valvontanauhoista, ihan osuvat linjaan tekstin kanssa.

    Näkemyseroja kuitenkin on jonkin verran, HA:n mielestä jotkin tapahtumat ovat menneet toisin kuin kirjassa. Tapahtumien tulkinta niiden osalta jääkööt lukijan kontolle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti