Instagram

Helsingin Kahvipaahtimo / Kahvila Sävy

Näin kesälomalla olen muutamana aamuna yrittänyt etsiä jotain sopivaa, idyllistä, erilaista ja mukavaa aamupalapaikkaa. Pari kertaa olen päätynyt kadun toisella puolella olevaan kiinalaisnaisen ylläpitämään kahvilaan jossa kahvi ja sämpylä ovat olleet lähinnä heikkotasoisen huoltamon antia.

Tänä aamuna päätin taas jatkaa aamupalakahvilan metsästystä. Eat.fi sivustolta etsin lähistöllä olevia potentiaalisia paikkoja ja silmääni pisti hyvät arvosanat saanut Helsingin Kahvipaahtimo. Suuntasin siis polkupyöräni kyseiseen osoitteeseen toiveet korkealla.

Paikalle päästyäni petyin. Ensinnäkin kahvilan ulkoasu poikkesi hyvin pahasti siitä miltä nettisivut antavat sen olettaa näyttävän. Ok, nettisivujen perusteella paikan voisi olettaa olevan hieman karkea industriaalinen paikka mutta livenä paikka muistutti lähinnä siivoamatonta autotallia jonka nurkassa oli kahvikone. Paikalla päivysti erittäin ystävällisen oloinen avulias nainen joka tuntui tietävän kahveista enemmän kuin tarpeeksi. Pettymyksekseni kahvilasta ei saanut suolaista syötävää aamupalaksi vaan tarjolla oli joko keksi tai leivonnainen. Kahvi itsessään (otin cappuccinon) oli tosin erinomainen, aivan kuten Eat.fi:n arvostelut antoivat ymmärtääkin. Paikka ei ollut myöskään istumapaikoilla pilattu, sillä sisällä oli ruuvipenkki jonka ääressä oli kaksi tuolia ja ulkona kaksi lähes 10 asteen kulmassa olevaa kulunutta pöytää joiden ääressä pari hassua tuolia.

Koska olin aamupalaa metsästämässä niin cappuccinoa hörppiessä tutkailin kännykällä lähitienoon muita vaihtoehtoja. Huomasin että lähistöllä oli Kahvila Sävy, joka oli myös saanut hyviä arvosteluja Eat.fi:ssä. Joten, rautaratsu perseen alle ja matkaan!

Heti paikalle päästyäni totesin paikan olevan ystävällisen näköinen, en tiedä miten paremmin kuvailla paikkaa ja mitä tarkoittaa ystävällisen näköinen kahvila :) Sisällä oli mukavasti pöytiä ja pihallakin terassilla sopivasti. Tiskillä minua tervehti reippaan, sympaattisen ja ystävällisen oloinen mies joka tilausta ottaessa ja maksua suorittaessa jutusteli mukavia. Tilasin perinteisen lattekahvin ja kylkeen kinkkuleivän. Taustalla soi kokoajan pirteä musiikki, eikä mikään hidastempoinen klassinen viulukonsertto. Paikka henki sellaista rentoa ja nuorekasta meininkiä joka sai hyvälle mielelle ja hereille :)

Kahvi tuli sopivan kokoisessa kupposessa ja oli erinomaisen pehmeää ja maistuvaa. Huomaa että paikassa otetaan kahvit tosissaan, sillä hetken kahvia hörpittyäni tiskiltä kyseltiin että miltä maistuu. Olivat kuulemma eilen maistelleet ja olleet huolissaan kun kahvi oli maistunut aavistuksen oudolta. Kun kerroin kahvin olevan erinomaista, näkyi henkilökunta helpottuneen silminnähden :D

Itse leipä oli hieman kaksipiippuinen kokemus. Täytteet olivat tuoreita, hyviä ja sopivat hyvin yhteen. Mutta leivän reunat olivat niin kovia ja "sitkeitä" että pelkäsin hampaiden katkeavan kun niitä jyrsin :)

Suosittelen varauksetta tutustumaan Kahvila Sävyyn mikäli pyörit Kurvin seutuvilla, todella ystävällinen ja rennon mukava kahvila. Kahvipaahtimo on kuulemma kehittymässä kahvilamaisempaan suuntaan lähiaikoina jolloin tarjolle tulee muutakin kuin pelkkää kahvia ja keksejä, toivottavasti myös sisustukseen tulee muutosta jolloin paikka muuttuu varmasti huomattavan parempaan suuntaan.

Kommentit