Instagram

Logitech Ultrathin Keyboard Cover for iPad mini

Nappasin tuollaisen otsikossa mainitun laitteen testiin iPad minille. Heti alkuun on todettava että iPad mini ja kyseinen näppäimistösuoja muodostavat todella tyylikkään ja saumattoman kokonaisuuden suljettuna. Näppiksen materiaali ja väritys on saatu käytännössä identtiseksi iPad minin takakannen kanssa. Näppäimistö kiinnittyy iPadiin tutulla magneettikiinnityksellä, joka on monissa muissakin tuotteissa todettu käteväksi ja toimivaksi.


Avattuna kokonaisuus muistuttaa pienen pientä läppäriä ja viritelmä näyttääkin söpöltä luonnossa :)
Näppäimistöstä itsestään löytyy paljon käteviä pikanäppäimiä, kuten copy/paste, musiikkinäppäimet, äänenvoimakkuuden säätö, home-nappi ja jopa photoframe-tilan käynnistämiseen oma näppäin. Myös ääkköset löytyy suoraan näppäimistöstä joka ei aina ole itsestäänselvyys kolmannenosapuolen tarvikkeissa.
Näppäimistöllä on luonnollisesti huomattavasti parempi kirjoitella verrattuna iPadin virtuaalinäppäimistöön. Ensimmäinen huomattavan suuri etu tulee siitä, että ulkoista näppäimistöä käytettäessä iPad minin pientä ruutua ei valtaa virtuaalinäppäimistö vaan näyttö pidetään kokonaan hyötykäytössä käytettävissä olevalle ohjelmalle.

Mutta ei jotain hyvää, etteikö myös jotain huonoakin. Tuotteesta löytyy monta pientä ja vähän suurempaakin puutetta jotka saavat epäilemään tuotteen oston järkevyyttä. Ensinnäkin, kun iPad ja näppäimistö erotetaan toisistaan ja iPad asetetaaan näppäimistöstä löytyvään uraan, jää iPad harmillisen pystyyn asentoon. Olisi loistavaa jos iPadin kulmaa pystyisi säätämään jotenkin.


Myös itse näppäimistö on luonnollisesti kovin pieni, mutta suurin ongelma tulee siitä että näppäimistön vasemmasta laidasta puuttuu normaaleista näppäimistöistä löytyvät erilliset TAB- ja CAPS LOCK -näppäimet. Tämä tuo sen ongelman että sormet väkisinkin ajautuvat liian oikealle jolloin typottaminen kasvaa. Logitechin näppäimistössä A-kirjain on saanut TAB-näppäimen paikan ja muodon, joka edesauttaa entisestään tuota sormien ajautumista väärään paikkaan.

Vaikka näppäimistö tukee iPadin näytön sammuttamista automaattisesti Smart Coverin tapaan, on tässäkin ominaisuudessa eräs paha puute. Näppäimistöstä ei löydy minkäänlaista magneettia tai muuta nipsunapsua millä näppäimistö pysyisi kiinni. Näin ollen näppäimistö saattaa esim. laukussa avautua raolleen aktivoiden iPadin näytön ja kuluttaen akkua. Olisikin enemmän kuin toivottavaa että näppäimistöön saataisiin jatkossa pienet magneetit jotka pitäisivät kuoren tiukasti suljettuna silloin kun sitä ei käytetä.

Yhteenvetona voisikin todeta että tuote on ihan näppärä mutta siinä on omasta mielestäni liikaa pieniä puutteita jotta sen suhteellisen korkea hinta (80-90e) olisi perusteltua. Toki vaihtoehtojakin on kovin vähän ja tämä taitaa silti olla yksi parhaista näppäimistöistä iPadille. Paljon kirjoittavalle varmasti ihan kätevä apuväline kunhan näppäimistöön tottuu. Itse näppäinten tuntuma oli kuitenkin kohdillaan.
Kommentit