Instagram

Dan Brown - Inferno

Aikaisemmat Dan Brownin kirjat lukeneena minun oli pakko hankkia uusin pian suomennoksen julkaisun jälkeen. Pettymystä ei tullut tälläkään kertaa.

Takakannesta lainattua:
Symbologian professori Robert Langdon herää keskellä yötä firenzeläisessä sairaalassa haava päässään. Hän ei muista mitään parista edellisestä vuorokaudesta - ei myöskään merkillisestä esineestä, joka on piilotettu hän takkinsa vuoriin.
Pian Langdon saa haivata, että hänellä on perässään joukko aseistautuneita takaa-ajajia. Hän pakenee kuumeisesti seuranaan harvinaisen kylmäpäinen nuori nainen, jonka nokkeluuden ansiosta hän ylipäätään on hengissä. Kaksikko selvittää yhdessä Langdonin hallussa olevien pahaenteisten symbolien merkitystä. Mysteerin avaimeksi paljastuu Dante Alighierin eeppinen runoelma Jumalainen näytelmä, joka johdattaa heidät huikealle matkalle läpi kolmen suurenmoisen kaupungin ja lopulta syvälle maan uumeniin, missä uinuu hirviö...

Dan Brown on jälleen kerran onnistunut luomaan trillerin täynnä symboliikkaa ja uskomattomia juonenkäänteitä. Todellisia paikkoja ja taideteoksia käyttämällä tarinasta on saatu todella uskottava. Minussa se jopa herätti mielenkiinnon nähdä näitä tapahtumapaikkoja ja teoksia omin silmin. Mitkä näistä väitetyistä viesteistä ovat oikeasti teoksissa? Seuraava lomamatka taitaakin suuntautua Italiaan tarkistamaan asiaa. Da Vinci - koodista pitäneiden kannattaa ehdottomasti lukea tämä.

Kommentit