Instagram

Garmin Fenix 5 -GPS-urheilukello

Olen nyt parisen viikkoa käyttänyt Garmin Fenix 5 -GPS-urheilukelloa. Kello on pääasiallisesti ollut ihan arkikellona/älykellona, mutta olen päässyt muutamia fribakierroksiakin tallentelemaan kellolla.

Aiemmin olen käyttänyt mm. Garmin Fenix 3 ja Garmin Forerunner 235 -kelloja. Molemmat aiemmat kellot ovat olleet erinomaisia ja todella toimiva yhdistelmä urheilukelloa ja älykelloa.

Garminin urheilukellojen parhaita puolia ehdottomasti on uskomaton akun kesto. Olen käyttänyt Fenix 5 -kelloa nyt 10 vuorokautta ja kello näyttää edelleen akussa olevan 63% varausta. Tähän 10 vuorokauden jaksoon on mahtunut yksi 1h 50min fribakierros jossa tallensin sykettä, GPS-dataa ja lämpötilaa ulkoisella ANT+ -anturilla. Kelloonhan voidaan liittää iso liuta erilaisia ulkoisia antureita ANT+ tai Bluetooth-yhteydellä.

Älykellona Garmin toimii jopa yllättävänkin hyvin. Tokikaan kelloon ei voi ladata esim. Apple Watchista löytyviä sovelluksia, eikä kellolla olekaan tarkoitus käyttää mitään sovelluksia. Kello ilmoittaa puhelimeen tulevista ilmoituksista ja ne voidaan kellon näytöltä lukea. Juuri se, mitä itse älykellolta kaipaan. Toki kelloon voidaan ladata Garminin Connect IQ Storesta erilaisia kellotauluja ja widgetejä, joilla kelloa voidaan muokata ja sen käyttöä laajentaa. Mutta hyvin vähän näitä on itse tullut latailtua.

Akun lisäksi kellon toinen valttikortti on sen always-on -näyttö, joka toimii uskomattoman hyvin kirkkaassa auringonpaisteessa. Vihaan kelloja joissa rannetta pitää vispailla, jotta näytöstä voidaan lukea kellonaika. Toki Apple Watchissa tämä vispailu toimii todella sujuvasti, joka on harvinaista älykelloissa, mutta on siinä silti oma etunsa kun kello näkyy näytössä kokoajan.

Koska Paskatuutin tapoihin ei kuulu uppoutua artikkeleihin sen syvemmin, voi kellosta lukea tarkkaakin tarkemman arvostelun esim. DC Rainmakerin sivulta.

Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: Fenix 5 on äärimmäisen monipuolinen ja toimiva kokonaisuus. Akku kestää kuin pienessä pitäjässä, kello näyttää todella hyvältä - ei liian tekniseltä ja kello mittaa urheilusuorituksista mielettömän määrän dataa. Hinta on kova, mutta niinhän persaukiset kaikesta ajattelee. Viis kautta viis.

Kommentit