Instagram

iOS 7 Beta 2 - testi iPad minillä

Apple toi iOS 7 Beta 2:ssa tuen iPhonen lisäksi myös iPadeille. Päätinkin ottaa selvää miltä iOS 7 tuntuu iPadilla, aiemmin testatun iPhone 4:n jälkeen.

Asentaminen on melko suoraviivaista. Asennustiedostot löytyy esim. IMZDL sivustolta. Kannattaa olla tarkkana että tulee ladattua oikea versio firmwaresta.

En saanut mistään varmuutta tarviiko iPadin UDID numero rekisteröidä Developer-ohjelmaan mutta tein sen varmuuden vuoksi, tällöin voi huoletta asennella myös tulevat Betat iOS 7:stä. UDID numeron löytää yhdistämällä iPadin koneeseen ja klikkaamalla iTunesissa kuvan osoittamasta kentästä kunnes esille tulee UDID numero. Oikealla napilla numeroa klikkaamalla voidaan numerosarja kopioida ja liittää IMZDL:n UDID rekisteröintisivulle. Rekisteröinti maksaa 8 USD, eli ei ihan mahdottomia.

Ennen asennusta iPadi kannattaa luonnollisesti backupata iTunesissa jotta asennuksen jälkeen saa kaikki asetukset ja ohjelmat palautettua.

Itse asennus tapahtuu iTunesissa "Restore iPad.." nappia Optio-näppäin (Windowsissa ALT) pohjassa painamalla ja valitsemalla kovalevyltä sinne ladattu iOS 7 Beta firmware.

Itse iOS 7 Beta 2 ei eroa luonnollisestikaan ihan hirveästi aiemmin testatusta iOS 7 Developer Beta 1:stä, mutta iPadilla kyseinen versio iOS:stä näyttää mielestäni huomattavasti paremmalta ja käytettävyyskin on enemmän kohdillaan. Voi toki olla että iPhone 4:n jo antiikkinen rautapuoli tuli vastaan ja Beta 1 ainakin näytti tökkivän sillä pahasti, tuhoten näin käyttömukavuutta.


iPad minillä iOS 7 Beta 2 pyörii jouhevasti ja kaikki on jotenkin todella paljon tuoreempaa ja raikkaampaa. Uudistetut kansiot ovat jo pelkästään hyvä syy asentaa iOS 7. Nyt kansioihin voidaan lisätä rajaton(?) määrä sovelluksia ja näitä voidaan selata kansion sisällä sivuttaissuunnassa sivu kerrallaan. Kansiot myös avautuvat selkeämmin omana ns. popuppina.


App Store osaa nykyään päivittää sovellukset automaattisesti, mikäli sille annetaan tähän lupa. Tämä uudistus on ainakin allekirjoittaneen mielestä erittäin erittäin tervetullut. App Storessa on myös uusi Near Me -ominaisuus joka hakee Storesta sinun sijaintisi lähistöllä suosittuja sovelluksia, toistaiseksi kyseinen ominaisuus ei montaa sovellusta löytänyt :)


Luonnollisesti myös iPadin iOS 7 versiosta löytyy Control Center sekä uudistettu selkeämpi moniajo. Kumpikin näistä uusista ominaisuuksista tuntuu iPadilla käytettynä huomattavasti käyttäjäystävällisemmältä verrattuna iPhone 4:n pikkuruiseen näyttöön. Tuntuukin siltä että iOS 7 on tehty enemmän iPadia kuin iPhonea varten. Uudistettu fontti on julma iPad minin resoluutiolle. Uudessa fontissa tekstit ja numerot ovat niin ohuella että iPad minin resoluution aiheuttama rakeisuus paistaa silmään, ehkä tämä onkin Applen juoni saada ihmiset vaihtamaan Retina iPadiin :)

Mikäli 8 USD ei tunnu pahalta sijoitukselta niin suosittelen varauksetta tutustumaan iOS 7 Betaan. iOS 7 tuo iPadiin mukavaa raikkautta ja uudistuksia jotka ovat aidosti käyttäkelpoisia ja vaatineet käytännössä aiemmin Jailbreakauksen.Kommentit

 1. Asentuuko ensimmäiseen iPadiin?

  VastaaPoista
 2. Ei asennu. 1st gen iPadi tukee vaan iOS 5.1.1 maksimissaan.

  VastaaPoista
 3. Hahaa mähän sanoin et applen ihmiset ajattelee tarkaan ja yksityiskohtaisesti se yltää vaan 5.1.1 koska ne haluu et sä ostat uuden ipadin ne haluu ainoastaan RAHAA understanded?

  VastaaPoista
 4. No, iPad 2:seen asentuu, jonka julkistuksesta on aikaa jo hyvän matkaa kolmatta vuotta. Googlen Nexus-malliston lisäksi taitaa olla vaikea löytää muita kilpailevia valmistajia, joilla löytyy edelleen käyttöjärjestelmäpäivityksien tuki näin vanhoille laitteille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti