Instagram

Revogi verkkopistorasiat
Revogi on valmistanut puhelimella hallinnoitavia verkkopistorasioita. Itsellä on kokeilussa kuuden pistokkeen jakopistorasia sekä yhden pistokkeen versio.

Tuotteiden käyttöönotto on melko suoraviivaista. Myyntipakkauksissa tulee mukana sähköverkosta verkon tekevä adapteri joka kiinnitetään yhteen vapaaseen töpseliin kodissa ja yhdistetään kodin reitittimeen RJ45-verkkokaapelilla. Tämän jälkeen adapteri kommunikoi Revogin pistorasioiden sekä reitittimen välillä välittäen dataa esim. Wlan-verkkoon käytettäväksi puhelimella. Vaihtoehtoisesti pistokkeet voidaan yhdistää suoraan reitittimeen RJ45-kaapelilla.

Kuuden töpselin Power Stripin pistin TV-tason taakse ja yhdistin rasiaan telkkarin, vahvistimen, PS3:n, PS4:n, Xbox360:n sekä Boxee Boxin. Yhden töpselin Power Plugin asensin makkariin ja pistin tähän kiinni normaalin jakopistorasian josta virran saa microUSB-laturi, Philipsin LED-valo, makkarin telkkari sekä Philipsin Wake-up light.


Puhelimeen asennettavalla sovelluksella voidaan hallinnoida töpseleitä. Sovelluksella voidaan
aktivoida/deaktivoida jokainen töpseli itsenäisesti tai luonnollisesti voidaan sammuttaa esim. Power Stripin kaikki kuusi töpselipaikkaa yhtäaikaisesti.


Sovelluksella nähdään tietysti jokaisen töpselin reaaliaikainen virrankulutus sekä pidemmän aikavälin
kulutus. Kätevä ominaisuus mikäli halutaan pitää kirjaa tarkemmin mitä mikäkin laite kuluttaa.

Sovelluksella voidaan jokainen töpseli myös ajastaa itsenäisesti esim. kytkeytymään päälle esim. joka aamu klo 06 ja sammumaan joka ilta klo 23:45. Tämä on varmasti käyttökelpoinen ominaisuus esim. terraarion omistajille. Itse en ole ajastukselle keksinyt toistaiseksi käyttöä.

Kätevänä ominaisuutena sovelluksella voidaan määritellä Power Strip jakopistorasiassa yksi töpseli ns. Master-töpseliksi (esim. TV) ja muut Slave-töpseleiksi. Tällöin, kun TV sammutetaan ja TV:n pistokkeen virrankulutus tipahtaa lähelle nollaa, kytketään muut töpselit off-asentoon (esim. pelikonsolit). Näin voi varmistaa että esim. TV-tason mediatoistin, konsolit tms. eivät jää yöksi päälle tai kuluta tippaakaan ylimääräistä virtaa silloin kun TV ei ole päällä. Itse otinkin tämän ominaisuuden käyttöön ja pidän tätä oikein tervetulleena ominaisuutena.

Itse tykkään kovasti mitä enemmän kotiin saadaan integroitua laitteita joista saadaan dataa ulos tavalla tai toisella kännykkään :) Joten tälläiset hallittavat pistorasiat ovatkin itselle hauska lisä ja onhan se mielenkiintoista seurata paljonko se TV tai mediatoistin oikein syökään virtaa kuukaudessa.

Kommentit