Instagram

Levyuutuus: Jarkko Martikainen - Koirien Taivas

Suomen kovimpiin artisteihin lukeutuva Jarkko Martikainen on vihdoin julkaissut uuden levyn. Ah
onnea! YUP-ajoista lähtien omilla soittolistoillani suureen suosioon noussut Martikainen todistaa jälleen kerran olevansa juuri sitä mitä häneltä on totuttu odottamaan ja vähän päälle. Melodioiden teknillisen toteutuksen taso, sanoitusten mahtavan yksityiskohtaisesti kuvatut tapahtumat sekä todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla häilyvät mielikuvat takaavat sen, että levyä kuuntelee mielellään vaikka koko päivän ja yön positiiviset kylmät väreet selässään.

Biiseistä on nostettava esiin erityisesti aloitusbiisi Pidän tästä paikasta, joka luo vankkumatonta toivoa siihen että asioilla on tapana järjestyä. Kertiksen tarttuvaa melodiaa huomaa hyräilevänsä jopa iltapäivisin ruokakaupan ruuhkassa kun muutoin on hermot kireällä. Mieltäylentävänä fraasina biisistä löytyy mm. "Hyvyyttä on annosteltu meihin aina enemmän kuin pahuutta milloinkaan" jota on ainakin itselle hyvä toisinaan muistuttaa.
Toiseksi lempibiisikseni nousee Sylvia, jonka sanoma on aina rankka mutta myös tarpeellinen.

Metro-lehden viime viikkoisessa haastattelussa Martikainen kertoo suuressa osassa levyn kokoonsaamisessa olleen Samae Koskisen, joka sinällään ei ainakaan itseä yllätä. Myös Koskisen musiikki on aina iskenyt meikäläiseen ja joissakin levyn kohdissa onkin mielestäni kuultavissa samoja piirteitä. Samae Koskista voit tsekata täältä.Mikäli kaipaat perinteistä taattua Jarkko Martikainen -laatua tämä levy on enemmän kuin kaipaat. Kuuntele itse jos et usko! :)

Kommentit