Instagram

Dolce Gusto Piccolo kapselikahvinkeitin

Viime kesänä tilasin Gigantista (hyi hyi) Dolce Gusto Piccolo kapselikahvinkeittimen koska satuin huomaamaan että keitin oli hyvässä alennuksessa (35e). Keittimen mukana tuli aloituspakkaus kapseleita, mukana mm. cappuccino kapseleita ja perus normikahvin kapseleita.

Keittimen käyttäminen on todella yksinkertaista. Täytetään vesisäiliö, asetetaan kapseli pidikkeeseen, napautetaan kytkimestä halutaanko kylmää vai kuumaa vettä. Ainoa vaikeus käyttämisessä onkin oikean vesimäärän arvioiminen jotta esim. cappuccinosta ei tule liian vetistä. Kalliimmissa keittimissä on Play & Select toiminto joka helpottaa oikean vesimäärän valuttamisessa: "Aseta kapseli paikalleen. Valitse sopiva asetus pyörittämällä valitsinta. Paina painiketta, ja virtaus lakkaa automaattisesti, kun juoma on valmis. Lisää Latte Macchiatoon maitoa, vähennä Chococinon® suklaisuutta tai tee espressostasi tavallista tujumpi."

Ensimmäiset kerrat keitintä käyttäessä oli hieman vaikeuksia löytää sopivat valutusmäärät vedelle. Huomasinkin että hommassa hyvänä apuna on lasi/muki jossa on esim. renkaita tai muita merkkejä joiden perusteella voi hahmottaa paremmin sopivan valutusmäärän. Kapseleita löytyy todella kattava valikoima joka onkin mukavaa jotta kahvimakuja voi helposti vaihdella päivästä ja fiiliksestä riippuen. Omat lempparini ovatkin cappuccino sekä latte macchiato caramel. Joulukuussa tilasin ison läjän kapseleita ja otin mukaan myös erinäisiä kylmäjuomakapseleita sekä teekapseleita, mutta en ole näitä vielä kokeillut.

Kapselikeitin ei varmasti ole ekologisin mahdollinen vaihtoehto, jopa itseä hieman kauhistuttaa kapseleiden kertakäyttöisyys ja niiden tuottama roskaaminen. Kapselikeitin ei myöskään ehkä korvaa isomman perheen kohdalla normaalia kahvinkeitintä, mutta esim. omalla kohdalla keitin on ollut todella näppärä. Kahvia saa helposti ja nopeasti juuri sen riittävän määrän, eli yhden kupin. Makuja on erilaisia ja mielestäni kone tekee todella maukasta kahvia.

Dolce Gusto on keksinyt että kapselikeitin on hyvä hifistelyvekotin ja hifistelyyn kuuluu aina lisävarustelu. Dolce Guston verkkokaupasta saakin kivasti kaikenlaista pientä kivaa keittimen kylkeen. Itse tilasin verkkokaupasta kapselitelineen, laseja, termosmukin ja puhdistussetin. Tilauksen mukaan sai vielä muutaman lasin extrana kylkiäisenä.

Monien mielestä kapselikeitin on varmasti vuoden turhake ja turha ns. trendivillitys, mutta itse pidän keittimestä kovasti. Suosittelenkin keitintä varauksetta kaikille, jotka haluavat toisinaan nopeasti ja helposti kupposen maukasta kuumaa.

Kommentit