Instagram

Samsung GamePad vs. MOGA Pocket Controller

Sain testiin kaksi Bluetoothilla puhelimeen yhdistettävää peliohjainta joiden on tarkoitus tuoda mobiilipelaamiseen uutta ulottuvuutta parempien kontrollien avulla. Molemmissa peliohjaimissa on kaksi tattiohjainta sekä ns. liipasinnapit ja neljä X/Y/A/B-nappia, sekä luonnollisesti start/select-napit. Samsungin GamePadissa on näiden lisäksi vielä Galaxy tuoteperheelle räätälöity Game-nappi sekä nelisuuntainen ristiohjain.

Huomattavin ero näiden kahden välillä on Samsungin suurempi koko, joka edesauttaa paremman otteen löytämisessä, sekä Samsungin tyylikkäämpi ulkonäkö (IMO) ja Samsungin sisäinen ladattava akku vs. MOGA:n 2x AAA-paristot. Samsungin plussat eivät tule ilmaiseksi sillä Samsungin ohjain on 30e kalliimpi (39.90e vs. 69.90e).

Molemmissa ohjaimissa on jousitettu pidike puhelimelle. Samsungin pidikkeen sanotaan venyvän 4" puhelimista aina 6.3" puhelimiin asti. MOGA kertoo oman pidikkeensä venyvän 82mm asti. Molempiin ainakin sopi ongelmitta Galaxy Note 3 (5.7" näyttö). MOGA:n pidike jättää puhelimen hieman pystympään asentoon verrattuna Samsungiin.

Itse peliohjainten tuoma hyöty on hieman kaksipiippuinen juttu. Luonnollisesti esim. autopelien tai lentopelien pelaaminen on huomattavasti miellyttävämpää liipasinten ja tattiohjainten avulla. Mutta itseä häiritsi eniten se, että ohjainten "virittäminen" pelikuntoon vaatii kuitenkin juuri sen verran liikaa pientä näpertämistä että lyhyiden pelisessioiden takia ei jaksa vaivautua. Omat pelaamiset kun ovat sellaisia luokkaa 5-10min max. kerrallaan. Pidemmillä matkoilla esim. lentokoneessa ohjaimet ovat varmasti omassa luokassaan.

Ohjainten laadussa on eroa. Siinä missä Samsung on viimeistellyn oloinen ja tyylikkäämpi, näyttää MOGA enemmän lelulta. MOGA:n pieni koko tuntui myös hieman luonnottomalta. Näppäinten tuntuma on molemmissa hyvä, makuasioita toki mutta itse pidin Samsungin tateista enemmän johtuen niiden hieman isommasta koosta.

Samsungin ohjaimesta löytyvä Game/Play-nappi (riippuu versiosta) vie Galaxy-puhelimen suoraan napin painalluksella Samsungin omaan pelikauppaan josta löytyy n. 30-40 peliä. Suurin osa peleistä on maksullisia (1e - 6e) joka oli hieman pettymys. Mukana oli toki ilmaisiakin, mutta näiden laatu oli ala-arvoista. Onneksi Google Play:stä löytyy paljon ilmaisiakin pelejä joita pelata näillä ohjaimilla. Itse testailin enimmäkseen Asphalt 8 -pelin avulla ohjaimia.

MOGA:n mukana tulee mahdollisuus ladata Sonic CD sekä Pac-Man -pelit. MOGA:n omasta pelikaupasta löytyy ohjaimella hyväksi todettuja pelejä melko kattavasti.

Elikkäs mikäli olet mobiilipelaamiseen tosissaan hurahtanut pelaaja ja pelaat helposti pidempiäkin aikoja yhdeltä istumalta, suosittelen lämpimästi erillisen Bluetooth-ohjaimen hankintaa. Hinta ei ole mielestäni liian suolainen ohjainten tuoman edun huomioiden. Lyhyisiin pelisessioihin en ohjainta suosittele, en näe itseäni pelaamassa ohjaimen kanssa metromatkalla.

Ohessa vielä videokuvaa kummastakin. Harmillisesti Samsungista ei löytynyt mitään virallista mainosvideota mutta onneksi MOGA:sta löytyi.

Kommentit