Instagram

Anton Oliver pizzauuniOstin Anton Oliver pizzauunin n. 2.5v sitten. Kauan uuni oli kaapissa käyttämättömänä kunnes eräänä päivänä sitten päätin testata uunia. Voi pojat, yllätys olikin melkoinen!

Uuni on ulkoisesti kohtalaisen kompakti ja vähän retrohtavan näköinen. Säätimien osalta uunista löytyy ajastin sekä mahdollisuus valita lämpätäänkö lämmitettävää tuotetta ylä- vai alapuolelta vai kenties molemmista yhtäaikaa. Itse olen lämmitellyt pelkästään pizzalättyjä uunissa joten olen käyttänyt vain tuota viimeistä vaihtoehtoa.

Uunin ehdottomasti paras puoli on sen nopeus. Kaivetaan uuni kaapista, läimätään töpseli seinään, asetetaan jäinen pizza suoraan pakkasesta uuniin, väännetään ajastimesta ja jäädään odottelemaan. Uuni suoriutuu Grandiosa pizzan paistamisesta arviolta n. viidessä minuutissa. Perinteisessä uunissa tehtäessähän saa ensin odotella kymmenisen minuuttia pelkän uunin lämpenemistä ja tämän jälkeen vielä toiset mokomat sen itse pizzan paistumista. Eli tähän verrattuna pizzauunin tehokkuus on häikäisevää.

Entäs se lopputulos sitten? Rehellisesti täytyy sanoa että lopputulos pesee mielestäni perinteisessä uunissa valmistuneen lätyn 100-0 24/7. Pizzauunin etuna on ylä- ja alapuolella lähellä pizzaa olevat vastukset jotka lämmittävät pizzan pohjan erittäin rapeaksi samalla kun päälipuolen täytteet saavat oman lämpöannoksensa.

Harmillisesti Anton Oliverin pizzauunia ei enää ole saatavilla, ainakaan Verkkiksestä, mutta vastaavia viritelmiä löytynee kaikista kodinkoneliikkeistä. Pystyn hyvällä omallatunnolla ja rehellisesti suosittelemaan ko. laitetta, mikäli arvostat rapeaa pohjaa ja paistamisen nopeutta. Mitään miinuksia en uunista keksi, no ehkä sen vaatima tilantarve voisi olla yksi.

Kommentit