Instagram

Chipolo langaton Bluetooth-paikannusnappi


27.10. osallistuin Chipolon Kickstarter-projektiin tilaamalla 4kpl Chipolo Bluetooth-nappeja. Chipolon periaatehan on äärimmäisen yksinkertainen. Nappi kiinnitetään esineeseen, lemmikkiin tai muuhun vastaavaan ja puhelimella voidaan skannata ympäristöä jolloin ohjelma näyttää kuinka kaukana kyseinen nappi on. Kantomatkaa napilla on valmistajan mukaan n. 60 metriä avoimessa maastossa ja pariston sanotaan kestävän n. puoli vuotta. Paristo on luonnollisesti vaihdettavissa itse.


Asetusvalikko
Perusnäkymä
Lämpötila ja merkkiääninappi
Kun nappi paritetaan sovelluksen avulla puhelimeen, voidaan softasta valita muutamista esiasennetuista logoista missä esineessä nappi on kiinni.

Napissa on kätevästi mukana myös lämpötila-anturi sekä pieni kaiutin jonka avulla nappi on helpompi paikallistaa soittamalla merkkiääni.

Vastaavia paikannusnappeja on ollut aiemminkin ja esim. Elgato myy melko samanlaisia nappeja. Mutta siinä missä Elgaton nappi toimii vain iOS laitteissa, toimii Chipolo sekä iOS että Android laitteissa. Chipolo 1 - 0 Elgato.

Chipoloa voidaan myös ravistaa jolloin siihen linkitetty puhelin alkaa hälyttämään. Kätevä ominaisuus jos avaimet ovat tallessa mutta puhelin hukassa :)Kartalta näkee missä nappi on viimeksi nähty
Chipolossa on myös ominaisuus jolla puhelin pitää kirjaa jatkuvasti missä nappi on nähty viimeksi mikäli se ei ole Bluetooth-kantaman sisällä. Paikka näytetään ohjelman sisällä karttakuvassa jota painamalla avataan Google Maps ja karttaa voidaan tutkailla isommalta alueelta. Tästä voi olla helposti apua mikäli esim. ulkoillessa hukkaa avaimensa ja avaimenperässä on nappi kiinni.

Chipolo tuntuu olevan todella viimeistelty tuote ja sen sovellus on tyylikkään yksinkertainen, helppokäyttöinen ja toimiva. En keksi äkkiseltään juurikaan mitään parannettavaa Chipolossa, Chipolo tekee sen minkä lupaakin. Ehkä vesitiiviys voisi olla näppärä lisä.


Tässä vielä selkeä video jossa käydään läpi Chipolon perusominaisudet sekä käyttö.


Kommentit