Instagram

Nike Air Pegasus +29

Barefoot-juoksijalle yksi tärkeimpiä tekijöitä kenkäostoksilla on keveys. Kun oli aika ostaa rinnalle myös varsinaiset juoksukengät, oli onneksi markkinoilla varaa mistä valita. Harmi että värioptioita ei ollut ihan yhtä monipuolisesti, vaan jalkaan valikoitui kirkkaan pinkit Nike Air Pegasus +29:t.

Pegasus on hemmetin keveä kenkä ollakseen niin tukeva. Notkea popo tukee juuri sopivissa määrin tuntumatta kuitenkaan jäykältä jalassa ja askel rullaa varsin mukavasti sekä luontevasti eteenpäin aina auringon laskuun asti. Niinikään vaimennus on yllättävän hyvä, vanhat marssimurtumat molemmissa päkiöissä kyllä ilmoittelevat itsestään hyvin äkäseen jos välissä ei ole tarpeeksi kamaa ottamassa hittiä vastaan. Olen juossut ja kävellyt Pegasuksillani pari viikkoa eikä ongelmia ole ollut laisinkaan.

Riittävän leveä lesti takaa ettei rakkoja pääse syntymään, eikä varsinainen sisäänajo ole ollut missään vaiheessa tarpeen. Uskomattoman hyvästä istuvuudesta huolimatta älä jumalauta unohda laittaa sukkia kesähelteellä, ei nää niin hyvät sentään ole. Kuitenkin helteellä sukankaan kanssa kenkä ei ole tukalan kuuma, vaan päällysosan mesh-verkko päästää ilmaa läpi joten sukkamehusta ei hevillä pääse nauttimaan.

Helvetin hyvä ja helvetin ruma peruskenkä ihmiselle joka haluaa näyttää idiootilta, mutta juosta kuin kuningas. Neutraalille askeleelle ihan ässä, pronaatio-ongelmaiset haluavat ehkä harkita muita optioita. Miinusta suppeasta värivalikoimasta, plussaa ihan kaikesta muusta.


Kuva: Nike

Kommentit