Instagram

iOS7 Developer Beta pikatestissä


Asentelin tänään iOS7 Developer Betan vanhaan iPhone 4 puhelimeen. Ensimmäiset reaktiot asennuksen jälkeen, puhelimen bootattua konffailuruutuun, olivat innostuneen odottavaiset. Pidin uudesta fontista ja uudesta ilmeestä. Kaikki oli jotenkin tyylitellyn minimalistista ja kaunista, aivan kuten luvattiinkin.

Ongelmat, tai pettymykset, alkoivatkin kun päästiin "työpöydälle". Uudet ikonit saivat käyttöliittymän näyttämään lasten puhelimelta. Kaikki on niin värikästä ja pastellista että oikein yököttää. Myös alapalkki on ainakin tässä Developer Betassa karmaiseva. Hillittömän paksu harmaa mötkäle jonka päällä ikonit. Ei hyvä. Testipuhelimena toiminut iPhone 4 ei varmastikaan ollut optimaalisin vaihtoehto pienen näyttönsä ja etenkin antiikkisen resoluution vuoksi.


Koska esim. Facebook-sovellus ei ole vielä päivitetty iOS7 aikaan, näkyi tätä käytettäessä vielä perinteisempi vanha virtuaalinäppäimistö, eikä iOS7:n uusi tyylitellympi minimalistinen näppäimistö


Uudet jipot, kuten alhaalta ylös vedettävä pikakytkinpaneeli tai selkeämpi ns. Task Manager, olivat ihan käyttökelpoisia ja ajoivat asiansa. Task Manager on tosiaan kokenut suuren muutoksen. Nyt avoinna olevista sovelluksista näkee jäädytetyn kuvakaappauksen joka helpottaa hahmottamaan mistä sovelluksesta olikaan kyse ja nopeuttaa oikean sovelluksen löytämistä. Myös Palmin lanseeraama tapa sammuttaa sovelluksia on mielestäni luonteva, riittää että avoinna olevan kuvankaappauksen/kortin flippaa sormella ruudun yläreunasta ulos.


Asetusvalikko on kokenut myös melkoisen muutoksen, nyt kaikki on puhtaan selkeää ja silmiä miellyttävää sekä hyvin jäsennelty. Pidin myös uudesta Status Barista jossa verkon kuuluvuus ilmaistaan palloilla ja akun varaustila minimalistisella fontilla prosentteina sekä palkkina.


Game Center on kokenut Applen omista sovelluksista ehkä suurimman ulkoisen muutoksen. Nyt Game Center on mielestäni pirteämpi ja selkeämpi.

Summattuna sanoisin että iOS7 tuo mukavasti uutta piristysä pitkään paikallaan junnanneeseen käyttikseen, joskin Developers Betan perusteella ei voikaan kovin lopullisia mielipiteitä muodostaa. iPhone 4 tuntui olevan vähän turhan vanhaa rautaa iOS7:lle ja käyttömukavuus tippuikin ajoittaisten lagailuiden myötä. Ehkäpä lopullinen versio saadaan optimoitua toimimaan paremmin myös vanhalla raudalla.

Näillä kokemuksilla en lähde suosittelemaan iOS7:n asentamista puhelimeen, sen poistaminen taitaa olla huomattavan työlästä eikä kaikki vielä toimi ihan niin sulavasti mitä iPhone käyttäjä on tottunut.

Kommentit

  1. Tulossa on näemmä hyviä ja huonoja uudistuksia. Minimalistinen käyttöliittymä on parempi ja pirteämpi, mutta työpöydän ikonioksennus entistäkin kauheampi. Moniajonäkymään esikatseluikkunat ovat täysin turhia (tiedän kyllä mikä ohjelma vastaa kutakin kuvaketta). Nykyinen moniajo pyyhkäisy sammutuksella olisi mielestäni parempi.
    Tällä hetkellä näyttää siltä, että jää päivitys tekemättä, mutta kyseessä on kuitenkin vasta beta joten paljon voi vielä muuttua.

    VastaaPoista
  2. Pitää itseasias todeta että testasin tänään duunikaverin iPhone 5:llä tota ja käyttökokemus oli jotain ihan muuta mitä iPhone 4:llä. Eli oikein hyvä päivitys mikäli toi värimaailma ei töki liikaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti