Instagram

Sodastream Dr. Pete juomatiiviste

Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren myymälään avautui maailman ensimmäinen Sodastream baari, jossa asiakkaat voivat ilmaiseksi käydä maistelemassa Sodastreamin makuvesiä ja tutustua laitteisiin. Itsekin kävin tutustumassa pisteessä ja maistelemassa jos jonkinmoista makua. Makunystyröitäni hiveli erityisesti Dr. Pete, joka siis ei luonnollisestikaan jäljittele alkuunkaan Dr. Pepper nimistä virvoitusjuomaa, ehei.

Koska itsekin omistan hiilihapotuskojeen, päätin ostaa Dr. Pete uutetta kotiin. Uutteet olivat/ovat vieläpä tarjouksessa jolloin 5.90e pullosta ei kuulostanut pahalta, pullosta kun arvellaan tulevan n. 12 litraa valmista juomaa.

Kotiin päästyä päätin luonnollisesti heti loihtia pullollisen raikasta Dr. Pep..Peteä. Pulloon jääkylmää vettä, kuplia pulloon normaalia enemmän, vielä vähän lisää, kaadoin hapotetun veden muovisesta hapotuspullosta lasiseen tarjoilukarahviin ja lisäsin veteen korkillisen uutetta. Kaadoin juomaa juomalasiin ja mitä ihmettä? Vesi oli lähes kuplatonta, lähinnä etäisesti Dr. Pep..Petelle maistuvaa haaleaa litkua. Missä meni vikaan?

Tein siis täysin Sodastream-esittelijän ohjeiden mukaisesti. Sanottiin että vettä ei saa/kannata maustaa missään nimessä suoraan muoviseen hapotuspulloon vaan suositeltiin nimenomaan lasikarahvia. Uutteen määränäkin käytin esittelijän ohjeistuksen mukaisesti korkillista uutetta.

Työkaveri teki saman huomion, kaadettaessa hapotuspullosta juoma toiseen astiaan, kadotetaan vedestä suurinosa kuplista. Tähän kun vielä lisää uutetta perään, voi sanoa hyvästit aikalailla lopuillekin hapoille.

Kysymys kuuluukin, miten ihmeessä tämä pitäisi oikein tehdä jotta lopputulos vastaa myymälässä tarjottua?

Lopputuote parani huomattavasti kun tein sääntöjen vastaisesti juoman muoviseen hapotuspulloon, mutta tämä ei ole kovin miellyttävä ratkaisu sillä uute on ERITTÄIN tahmaista ja muovisen hapotuspullon puhdistaminen (ei konepestävä) on todella työlästä.

Kommentit