Instagram

Fitnessguru One Whey® Isolate + One Whey®

One Whey® Isolate on Fitnessgurun oma heraproteiini-isolaatti, josta poikkeuksellisen tekee sen maku suhteessa ravintoarvoihin. One Whey® on ihan perkeleen hyvää!

Ravintoarvot alla sekä yhdelle annokselle, että sadalle grammalle:

Nutritional30 g (1 annos)
Energia104 kcal / 437 kJ
Proteiini26 g
Hiilihydraatteja0 g
Rasva0 g
Laktoosi0 g
Nutritional100 g
Energia348 kcal / 1462 kJ
Proteiini87 g
Hiilihydraatteja0 g
Rasvaa0 g
Laktoosia0 g


Heraproteiini-isolaatissa on siis helvetisti proteiinia, eikä juuri muuta. Makuvaihtoehtoina löytyy melko eksoottisia ratkaisuja, kuten Milk Chocolate, French Vanilla, Peanut Butter, Rocky Road, Mint Chocolate, Mango, Pineapple, Melon Yoghurt sekä hc-kavereille ihan vaan maustamaton.

Näistä testirupeamaan pääsi ihanainen Peanut Butter. Yhden kilon pakkaukset ovat tyylikkäissä, valkeissa muovipöntöissä, joiden minimalistinen design istuu keittiöön ihan sellaisenaankin. Kompakti koko mahdollistaa myös kaappiin piilottamisen, ja erinomainen kansiratkaisu vaikkapa vaakatasoon asentamisen, jos ei muuten tunnu mahtuvan. Pakkauksen sisältä löytyy pieni kauhanen, jonka kanssa jauheen annostelu on helppoa. Kauha vastaa siis yhtä 30g:n annosta.

Hienojakoinen jauhe sekoittuu hyvin veteen, ja luultavasti myös maitoon, mikäli sellaista haluaa tehdä. Ikävä kyllä testihenkilön ruoansulatus ei tätä lehmäeläimestä saatavaa nestettä sulata, ja tämä osa jäi täten testaamatta. Huomautettakoon, että juoma tulee nauttia mahdollisimman pian, sillä kaikesta sekoittelusta huolimatta se tuppaa sakkaantumaan ajan kanssa pohjalle. Esimerkiksi tunnin päästä sheikkaamisesta.

Maku on erinomainen, ja juuri niin ihanan ällöittävä, kuin vain voi testatusta vaihtoehdosta olettaa. Huhupuheiden mukaan myös minttusuklaa olisi erinomaisen suklainen ja herkullisen makea. Pääominaisuus, eli heran oman maun peittäminen on a-luokkaa, eikä proteiinille ominainen, etova maku paista läpi laisinkaan.
Hintaa One Whey® Isolatella on 34,90e, tuotteen hinta-laatusuhteen ollessa erinomainen. Mikäli siis nimenomaan haet isolaattia, on mielestäni Fitnessgurun tuote luokassaan yksi parhaimpia vaihtoehtoja. 
5/5

Mainittakoon, että heraproteiinissa isolaatin ja konsentraatin ero on lähinnä laadussa, ja siinä, että ensiksi mainittu on täysin laktoositonta. Mikäli laktoosi ei tuota ongelmia, on halvempi konsentraatti erinomainen vaihtoehto perusproteiiniksi. Fitnessgurulla on tarjolla kattava valikoima myös tätä laatua, eikä se kalpene isoveljensä rinnalla juuri laisinkaan.

Makukavalkadi One Whey® -heraproteiinikonsetraatissa on astetta eksoottisempi. Raspberry White Chocolate, Vanilla White Chocolate, Strawberry White Chocolate, Kiwi Yoghurt, Vanilla Wildberry, Chocolate Hazelnut, Pistachio Coconut ja Cappuccino eivät toden totta kuulosta perinteiseltä proteiinivalikoimalta. Testattu yksilö oli pähkinäiseen teemaan sopien Pistachio Coconut, joka sisälsi myös eriskummallisesti ihan kookoshiutaleen tuntuisia asioita.

Ravintoarvot annokselle (30g) ja sadalle grammalle alla:

Nutritional30 g (1 scoop)
Energy121 kcal / 508 kJ
Protein23.4 g
Carbohydrates3.4 g
Fat1.5 g
Lactose1.59 g
Nutritional100 g
Energy403 kcal / 1687 kJ
Protein78 g
Carbohydrates11.3 g
Fat5 g
Lactose5.3 g


Kuten voimme havaita, kyseessä ei siis ole isolaatin tavoin täysin puhdas proteiinin lähde. Kuitenkin ravintoarvot ovat erinomaiset tämän hintaluokan proteiinivalmisteeksi. Jauhe sekoittuu isolaatin tapaan mainiosti, mutta maku ei hurmaa samalla tavalla. Pistaasin hento maku dominoi seosta aikalailla, ja kookos pääsee oikeuksiinsa lähinnä hiutaleina, jotka varmasti juomassa tuntuvat monesta etovalta ajatukselta. Toisaalta vertailu kahden eri maun välillä on hankalaa, eikä edes reilua. Tärkeintä kuitenkin on se, ettei tässäkään valmisteessa heraproteiinin oma maku pääse välittymään millään tapaa.

kuvat: fitnessguru.com


Konsentraatti maksaa Fitnessgurun verkkokaupassa 18,90e kilolta, joten kyseessä on jälleen erinomainen hinta-laatusuhde perusprotskulle. Mikäli laktoosiongelmat eivät riivaa, etkä etsi ruokaketjun parasta proteiinivalmistetta, on laadukas One Whey® ehdottomasti voittajan valinta. 5/5

Kommentit