Instagram

Levyuutuus: Samuli Putro - Taitekohdassa
http://i.levykauppax.fi/cover/big/3/38/387378.jpg?cd
Samuli Putro on alun perin suomalaisesta rokkibändistä Zen Cafesta tuttu artisti, joka on tänään julkaissut neljännen sooloalbuminsa. Oi onnea!

Levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu Kuka tahansa kelpaa julkaistiin jo tammikussa ja se onkin ollut ahkerassa radiosoitossa useilla eri kanavilla. Valitettavasti Kuka tahansa kelpaa ei ole vakuuttanut minua eikä valitettavasti vakuuta vieläkään. Mielestäni ko. biisin valitseminen ensimmäiseksi sinkuksi oli virhe, koska biisi ei tee oikeutta muuten hyvin messevälle albumille.

Onneksi kuitenkin albumin avaava Taitekohdassa vakuuttaa kuulijan heti alkuun siitä, että levystä on tulossa taattua Putron laatua. Lyriikat tuo mieleen vanhan Zen Cafen ja biisi ei jätä kylmäksi.

Levyltä ehdottomasti huomion arvoinen kappale on Tämä on perhe, jonka melodia on mielettömän kaunis ja lyriikat saa herkimmälle tipan linssiin. Toiseksi lempibiisiksi nousee ehdottomasti Synnyin tahtomaan sut, joka on putromaiseen tapaan liioitellun rehellinen rakkauslaulu.

Putrolle ominaiset analysoivat, raadollisen avoimet, romanttiset ja pikkutarkasti todellisuutta kuvaavat lyriikat luovat levystä kokonaisuuden josta jokainen löytää jotain itselleen. Putrolla on aina ollut jokin maaginen taito kirjoittaa ainakin omiin fiiliksin täydellisesti täsmääviä rivejä, joten levyä kuunnellessa kylmät väreet täyttää kropan ja pakahdun onnesta. 
Ehdottomasti vuoden 2014 toistaiseksi paras albumi. Levyn voit tsekata esim Spotifystä.

"Kun ovi narahtaa vihdoin kuulen sydämen lyönnit, tiedän etten voi kääntyä enkä tahdokaan."

Kommentit

  1. Ihan mielenkiinnosta, kuunnelliinto ihan CD-versiota. Ja millä kaiuttimilla?

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hyvä albumi. Myös tuo mainitsemasi Kuka tahansa kelpaa on mielestäni oikein toimiva kipale. Albumilla on myös musiikin tunnelmaan erittäin hyvin sopiva miksaus. Ääni tulee todella lähelle. Ei valittamista minun osaltani.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti