Instagram

Boom Beach mobiilipeli


Supercell alkaa nykyään olemaan jo tuttu nimi lähes jokaiselle suomalaiselle. Supercellin pelit, Hay Day ja Clash of Clans, ovat olleet uskomattomia menestystarinoita iOS, ja nyttemmin myös Android, alustalla. Hyväksi todetulla kaavalla onkin helppo jatkaa, mutta tarjoaako Boom Beach tarpeeksi uutta jotta uudesta pelistä (vanhalla kaavalla) jaksaisi innostua?

Pikaisen testin perusteella sanoisin että kyllä.

Boom Beachissa pelaajalla on saari jossa on kylä/tukikohta. Rannasta löytyy laituri jossa on maihinnousualuksia ja niissä sotilaita sekä tukialus. Näitä aluksia voidaan tietenkin päivittää jolloin maihinnousualuksiin mahtuu enemmän sotilaita ja tukialuksesta tulee tehokkaampi. Saaren ympärillä on lukuisia muita saaria joissa on muita kyliä/tukikohtia. Omaa kylää kehittämällä ja muiden kyliä tuhoamalla on tarkoitus edetä pelissä eteenpäin. Perusajatus on siis käytännössä 1:1 kopio esim. Clash of Clansista. Rakennusten rakentaminen, päivittäminen, sotajoukkojen valmistaminen yms. vievät reaaliajassa kuluvaa aikaa, joten pidemmälle pelatessa pelaajaa saattaa houkuttaa ostaa maksullisia timantteja joilla voidaan nopeuttaa pelin etenemistä merkittävästi.Se missä Boom Beach eroaa Clash of Clansista, on lähinnä grafiikat, erilaiset joukot ja rakennukset sekä taistelumekaniikka. Taisteluihin on saatu ilahduttavasti uudistuksia. Taistelut alkavat sillä että pelaaja valitsee mihin kohtaan rantaa maihinnousualukset rantautetaan (4.). Tarkoituksena on tuhota koko kylä, tai ainakin kylän päärakennus (5.). Mikäli päärakennus tuhotaan, tuhoutuu loput kylästä samalla. Pelaaja voi kontrolloida joukkoja ampumalla kentälle merkinantosoihtuja (2. / 6.), tällöin joukot lähtevät välittömästi kohti soihtuja. Soihdut palavat kuitenkin melko vähän aikaa ja soihdun sammumisen jälkeen sotilaat hyökkäävät lähimmän rakennuksen kimppuun. Pelaaja voi osallistua taisteluihin myös ampumalla tukialuksesta tukitulta (3.). Kylissä on luonnollisesti erilaisia miinoja sekä tykkitorneja jotka pyrkivät tuhoamaan pelaajan joukot.

Kyliä metsästetään kartalta, jota voidaan laajentaa päivittämällä kylässä olevaa tutka-asemaa. Kartta tuntuisi olevan melko laaja ja sen laajentaminen hidastuu luonnollisesti pitkin peliä, koska tutka-aseman päivittäminen hidastuu. Ellei pelaaja luonnollisesti nopeuta tätä(kin) ostamalla timantteja. Kartalta löytyy toisinaan aarrearkkuja joista saadaan kultaakin kalliimpia timantteja.

Tyypilliseen Supercell-tapaan pelissä on tietysti mukana achievementsit joita saadaan suorittamalla tiettyjä merkkipaaluja (tuhoa 10 kylää, ryöstä 100 lautaa jne.). Näistä saavutuksista saadaan taas lisää timantteja.

Arvio perustuu nyt hyvin pikaiseen testiin (muutaman vuorokauden testijakso), mutta pelimekaniikka on hyvin suoraviivainen ja helppo oppia. Pelin syvyys perustuu pitkäjänteiseen kylän rakentamiseen sekä kartalta löytyvien kylien tuhoamiseen. Mukana on tietysti myös verkkopeli, jolloin voidaan tuhota muiden pelaajien kyliä jotka löytyvät kartalta ja kisailla muita pelaajia vastaan siitä, kuka on netin kovin Boom Beach -komentaja. Boom Beachissa ei ole kuitenkaan ihan yhtä paljon nysvättävää mitä esim. Clash of Clansissa, mutta Supercell on tunnettu siitä että se jalostaa ja päivittää pelejään alati jolloin voikin olettaa että myös Boom Beach saa lisää sisältöä päivitysten myötä.Kommentit