Instagram

Ravintola Golden Flower

Golden Flower on Tornion keskustasta löytyvä kiinalainen ravintola. Paikka on ollut yksi suosikeistani jo pitkään ja on mielestäni kaupungin paras ravintola. Jos muistini pitää paikkansa on kyseessä myös yksi Suomen vanhimmista kiinalaisista ravintoloista.


Syömässä olen käynyt lähinnä lounasaikaan, jolloin lista käsittää kymmenkunta erilaista kiinalaista ruokaa, kymmenkunta eri pizzaa sekä muutaman annoksen ankkaa ja kuhaa. 
Lounaaseen kuuluu ruoan lisäksi keitto/salaatti ja juoma. Minulla ei ole hajuakaan mitä keitto sisältää, mutta se on aivan taivaallista. Tuliseen ruokaan tottumattomille suosittelen sitä kuitenkin varauksella. Salaatti taas on tavallinen pizzasalaatti, jonka saa jokaisesta pizzeriasta.
Hinnatkaan eivät päätä huimaa. Lounasaikaan kaikki listan annoksen ovat 8-9 euroa. Myöhemmin hinnat ovat hieman korkeammat ja käytössä on laajempi menu.

Ravintola on varsin viihtyisä ja koostuu kahdesta osasta. Toinen on moderni ja suoralinjainen, toinen on kuvassa näkyvä "perinteinen" kiinalainen ravintola.

Palvelua en kehuisi erinomaiseksi, mutta se on hyvää ja taatusti nopeaa. Alkupalat tulevat pöytään lähes heti ja pääruokaakaan ei tarvitse kovin kauaa odottaa edes puolen päivän aikaan jolloin ravintola on täynnä.

Lopuksi tärkeimpään eli itse ruokaan. Tänään söin paistettua nuudelia, vihanneksi ja kanaa. Ruoka oli ihan jees, mutta tulisen keiton jälkeen aika mautonta. Tämäkin annos oli tuttuun tapaan isohko. Minulla tekee tiukkaa syödä kaikki, joten isompikin kaveri saa varmasti kyllikseen.

Suosikeikseni ravintolassa voisin mainita szechuankastiikkessa olevat sapuskat, sekä erittäin tulisen ankan.

Ainiin! Täältä saa myös edellisessä viestissä mainittua sitruunakanaa. Koskaan en ole sitä maistanut, joten asia täytynee korjata.

Tekstin ohessa olevat kuvat on lainattu ravintolan kotisivuilta osoitteesta: www.goldenflower.fi.

Kommentit