Instagram

Frisbeegolf

Päätin tänään ystäväni kanssa käydä kokeilemassa frisbeegolfia. Laji osoittautui oikein mukavakasi, varsinkin kun voitin kaksi kolmesta pelaamastamme kierroksesta!

Lajiin tutustumattomille kyseessä on siis perinteisen golfin tapainen laji jossa pallo ja mailat on korvattu muovikiekoilla ja reikä metallisella korihäkkyrällä. Laji on tietääkseni melko suosittu ja nytkin radalla pyöri useampi seurue. Suosioon syynä on varmasti pelin helppo oppiminen ja harrastamisen edullisuus, sekä lajin sopiminen kaikille. Urheiluliikkeessä kolmen kiekon aloituspaketti maksoi 29,90€ ja hyvin niitä heitteli. Totisemmille pelaajille näytti heittovälineitä löytyvän kymmeniä erilaisia joten jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti sopiva frisbee.


Minun osaltani pari ensimmäistä väylää menivät melko lahjakkaasti puihin, kirjaimellisesti. Perinteisenkin frisbeen heittely on osaltani jäänyt melko vähäiseksi ja viralliset pelivälineet käyttäytyvät hieman erilailla. Kolmannella väylällä alkoi peli jo sujumaan jotenkin ja pääsin kärryille miten pitäisi oikein heittää. Loppua kohden paransin vielä lisää vaikka kyllähän sitä välillä tuli edelleen heitettyä kiekkoa miten sattuu.

Pelin osaaminen oikeasti hyvin on vaikeaa (ainakin näin yhden päivän jälkeen tuntuu siltä), mutta kaverien kanssa ulkoilu ja leikkimielinen kisailu on todella mukavaa. Suosittelen kaikille ehdottomasti.

Kommentit

Lähetä kommentti