Instagram

KutsuPlus - Taksin ja bussin hybridi

Tänään töistä lähtiessä manailin huonoa keliä ja sitä miten kurja kotimatka tulisi olemaan. Hetken manattuani muistin KutsuPlus-palvelun ja päätinkin pistää ko. palvelun testiin.

Olin jo aikoja sitten rekisteröitynyt palveluun ja lisännyt matkakukkaroon valuuttaa. Matkan sain tilattua näppärästi kännykällä KutsuPlussan sivuilta, vaikka mobiilisovellus olisikin enemmän kuin paikallaan tälläiselle palvelulle. KutsuPlussa vie tilaajan pisteestä A pisteeseen B käyttäen lähtö- ja kohdepisteinä lähinnä bussipysäkkejä. Pisteet voi valita näppärästi kartalta jolloin lähimmän pysäkin löytäminen on yksinkertaista. Kohteiden valinnan jälkeen määritellään lähtöaika tai vaihtoehtoisesti haluttu saapumisaika. Valitsin lähtöajaksi 5min tilaamisesta jotta ehdin työpisteeltäni pysäkille kiirehtimättä. Matkan varmistamisen ja maksamisen jälkeen palvelu näyttää KutsuPlus-kyydin arvioidun saapumisajan lähtöpysäkille. Testitapauksessa tilasin kyydin 15:34 ja palvelu kertoi että auto tulisi valitsemalleni pysäkille 15:43. Palvelu antaa myös arvioidun saapumisajan kohteeseen +-10min tarkkuudella. Tässä tapauksessa saapumisajaksi arvioitiin 16:14 (16:04 - 16:24)

Kävelin pysäkille odottamaan kyytiä, kello 15:43 kyytiä ei vielä näkynyt mutta parin minuutin päästä, kello 15:45, kyyti tuli ja hyppäsin autoon. Kyyti kuitataan näyttämällä KutsuPlussasta saatua tilauskuittausta jossa on kyydin numero. Kuski vilkaisi kännykän näyttöä ja toivotti tervetulleeksi kyytiin. Auton sisätilat olivat siistit ja toimivat. Linja-autoista poiketen KutsuPlus-autossa soi myös matkustajien tilassa radio, jota olikin mukava kuunnella matkan aikana. Palvelu ei liene vielä kovin suosittu koska olin toistaiseksi ainoa kyyditettävä.

Etukäteen hieman epäilin palvelun antamaa hieman optimistista matka-aikaa, koska matkaan lähdettiin about pahimpaan ruuhka-aikaan. Heti satamasta lähdettäessä kuski tekikin pari ylimääräistä mutkaa ja päätettiin poistua Länsisatamasta Ruoholahden kautta pois.


Itse matka sujui jouhevasti aina Sturenkadulle asti. Matkan varrella kyytiin käytiin noukkimassa myös nainen kahden lapsen kera. Hauskana yksityiskohtana matkaa voi seurata reaaliajassa KutsuPlussan nettisivuilta jotka näyttävät lähtö- ja kohdepisteen sekä auton sijainnin kartalla.


Sturenkadulle tultaessa oltiin kutakuinkin aikataulussa, mutta Sturenkadun ruuhkajumista johtuen olimme lopulta päätepisteellä kello 16:29, eli KutsuPlussan arviohaarukasta myöhästyttiin 5min joka on mielestäni ihan siedettävää ottaen huomioon erittäin ruuhkaisen reitin.

Olen kuitenkin kokonaisuudessa erittäin tyytyväinen palvelun toimintaan. Tilaaminen oli helppoa, auton saapumisaika lähtöpysäkille piti hyvin paikkansa, matka hoitui ilman vaihtoja ja päätepisteessäkin oltiin melko hyvin aikataulun mukaan. Matkan kustannukseksi tuli 4.99e, taksilla samainen matka olisi maksanut helposti 15-20e. Tulen ehdottomasti käyttämään KutsuPlussaa toistekin ja suosittelenkin palvelua lämpimästi myös muille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tiukalla aikataululla ei välttämättä kannata antautua KutsuPlussan vietäväksi :)

Loppuun vielä kuljettu reitti kartalla, reitin pituus sekä matka-aika.
Kommentit