Instagram

Ravintola BrondaRavintola Bronda on Tomi Björkin uusin luomus. Ravintola on rakennettu Etelä-Esplanadin varrelle entisen Iskun tiloihin. Ravintola onkin harvinaisen avara ja jopa lähes hallimainen kokonaisuus.

Mutta mennäänpä asiaan, eli ravintolan ruokaan.

Kävimme eilen kokeilemassa ko. ravintolan ja päätimme pöytäseurueen kesken ottaa Tasting Menu Esplanadin sekä siihen kylkeen suunnitellun viinipaketin.

Menu lähti käyntiin valkosipulilla marinoiduilla katkaravuilla, mintulla maustetulla siikasashimilla höystettynä suolaheinäkeitolla. Sinällään monimakuiselta kuulostava alkupala oli lopulta erikoisen mauton. Kuvailisin alkupalaa lähinnä katkaravulta joka tarjoillaan majoneesilla. Minttu oli ainoa maku joka setissä maistui selkeästi ja ehkä vähän liikaakin.

Alkupalan jälkeen pöytään kannettiin kotimainen härkä tartar, piimä dressing, savustettua taimenen mätiä, aiolia, vesikrassia, persiljaa, keltuaista ja rapeaa maitoa. Taas kattaus kuulostaa kovin monipuoliselta, jännältä ja makujen sinfonialta. Itseasiassa härkä tartar itsessään oli täysin mauton, ei sinällään yllätys, annoksen ainoa kohokohta oli savustetut taimenen mädit. Piimä dressing yhdistettynä tarjoiltuun ohueen rapeaan leipään oli myös onnistunut makuyhdistelmä.

Tätä seurasi paahdettu nieriä, sinisimpukkaa, sherryllä maustettua tomaatti-sahramilientä, poltettua purjoa, sahrami-aiolia, rakuunaa, chorizoa ja sahramilla maustettua risottoa. Sahramia oli käytetty maustamiseen vähän liikaakin sillä annoksesta ei jäänyt käytännössä muuta makua mieleen. Uskaltauduin ensimmäistä kertaa maistamaan simpukkaakin, eikä se nyt niin kauheaa ollut. Chorizoa ei omalle lautaselleni riittänyt sillä edellä kahmineet veljekset rohmivat kaiken :P

Seuraavana makuhermoja yritettiin hieroa parmesaanilla ja salvialla maustetulla rapealla possunkyljyksellä, suolaisella tomaattihillokkeella ja sitrus-fenkolisalaatilla. Pöytään kannettu annos näytti ensinäkemältä lähinnä huoltoasemalla tarjotulta paneroidulta possunpihviltä. Mutta onneksi maku oli kohdillaan. Itse possu oli mehukas ja rapea, ihan kuten luvattiinkin. Tomaattihilloke ei tosin ollut suolaista nähnytkään, lähinnä makea oli mielikuva joka jäi mieleen. Sitrus-fenkolisalaatti oli hyvä lisuke. Kokonaisuus jäi vahvasti plussalle.

Jälkiruokana ateriakokonaisuuden yritti kruunata suklaa ganache, mascarpone-vanilja cremellä, keksiä, amarettoa, kahvia ja kaakaota sisältävä kokonaisuus. Ja voi veljet! En itse ole perso makealle enkä käytännössä koskaan tilaakaan jälkiruokaa. Mutta tämä vei kielen mennessään! Pöytäseurueen kaikki jäsenet olivat yhtämielisiä tästä. Jälkiruoka oli erittäin onnistunut ja tätä olisi voinut kauhoa enemmänkin. Etenkin mascarpone-vanilja creme oli todella herkullista.

Tämän kokonaisuuden kylkeen siis otettiin tosiaan myös viinipaketti. Viinipaketti ei kylläkään jäänyt mitenkään erikoisemmin mieleen. Jäi mielikuva että pöytään kannettiin vain random setti erilaisia viinejä, eivät ne sen kummemmin tuntuneet täydentävän annoksia.

Bronda kokonaisuutena jäi hieman valjuksi. Miljöö oli sinällään ihan kunnossa, mitä nyt hieman kolkohkon hallimainen. Asiakkaita tupa oli täynnä mutta palvelu tuntui silti pelaavan ansiokkaasti. Ruoka oli maultaan harmillisen mautonta. En lähtisi ensimmäisenä suosittelemaan Brondaa mikäli joku haluaa syödä ns. hieman paremmin.

Kommentit