Instagram

Depart

Koska softasta on ollut itselle hyvin iso apu haluan jakaa tämän kanssanne mikäli jotenkin kummallisesti tämä on mennyt ohi.

Depart on ainakin Android-kaupasta löytyvä sovellus, joka näyttää Helsingin raitiovaunujen, Kutsuplus-bussien, metrojen ja lähijunien kulun kartalla noin 20 metrin tarkkuudella sekä hakee automaattisesti käyttäjän oman sijainnin kartalle.
Sovellus näyttää myös pysäkkikohtaiset aikataulut (kaksi seuraavaa aikataulun mukaista ohitusta) sekä etäisyyden ko. pysäkkiin nykyisestä sijainnistasi. Ilman GPS:ää sijainti ja etäisyys on tietysti summittainen.

Aikatauluista kiinnostuneille on tarjolla suosikkipysäkkilistaus, johon voit lisätä omia paljon
käyttämiäsi tai muuten ihania pysäkkejä. Suosikkeihin pääsee päänäkymän merkistä joka on vastaavanainen kuin kirjanmerkkisymboli esim. Androidin vakionettiselaimessa. Suosikkeihin lisääminen käy helposti avaamalla haluamansa pysäkin auki ja klikkaamalla yläreunassa olevaa tähteä. Maapallon kuva taas vie suoraan selaimen puolelle "Omat lähdöt" -palveluun ko. pysäkin aikataululistaukseen.

Yleisnäkymässä näet kartan ja siellä liikkuvat pienet eri väriset pallerot. Tsuumaamalla lähemmäs selviää että tummanvihreät pallerot on ratikoita, oranssit on metroja, siniset on Kutsuplussia ja vaaleanvihreät on lähijunia. Palloissa näkyy linjan numero ja palloon liitetty nuoli näyttää menosuunnan.
Ratikat näkyy yleensä noin 9/10 kerrasta kartalla. En osaa sanoa miksi jotkin vaunut eivät näy, liittynee jotenkin siihen onko ko. vaunussa jäljitintä, onko se päällä tms. Mitään säännönmukaisuutta tässä en ole huomannut - ei siis liittyne siihen onko tosi vanha, vanha, uusi vai ihan uusi ratikka kyseessä. Kutsuplus-linjojen näkyvyyttä en ole seurannut kun en niitä itse käytä, lähijunia näkyy vaan hyvin harvoin ja metrot ovat aina vähän jäljessä. Luulen että softa ei pysy metrojen perässä vauhdista johtuen.

GPS-symbolista softa etsii sinut kartalle ja heittää näkymän nykyiseen sijantiinsa. Tästä voi olla hyötyä jos vaikkapa eksyy. :)

I-symboli avaa auki julkisen liikenteen tiedotteet - VR tiedotteet, Tampeeen joukkoliikenteen tiedotteet, Turun liikenteen tiedotteet sekä Liikenneviraston tiedotteet. Ilmeisesti softa toimii myös Tampereella ja Turussa. Onko kukaan tamperelainen tai turkulainen testannut sovellusta? Olisi kiva kuulla miten tämä toimii muissa kaupungeissa.

Play-kaupasta löytyvä sovellus on siis ilmaisversio, jossa on tietysti myös mainoksia. Softasta voi ostaa myös täysversion jonka hinnaksi ilmoitetaan noin 1.95e. Täysversion ostaminen ei tuo lisäsisältöä sovellukseen, mutta poistaa mainokset ja auttaa kehittämään sovellusta.

Suosittelen softaa ainakin kaikille joita raivostuttaa jatkuvasti nähdä ratikan takavalot. Itseltä tämä on pelastanut monet aamut, kun käytön myötä oppii arvioimaan ratikan kulkua ajallisesti kartalla ja pystyy ajoittamaan esim kaupassa käynnin niin että ehtii sopivasti kyytiin.
Ärsytys laskee ja elämä helpottuu.

Kommentit