Instagram

Järva Disc Golf Park


Päätimme jokunen viikko sitten fribaryhmän kanssa että tehdään pyhiinvaellusretki Järva Disc Golf Parkiin. Järvassahan pelattiin 17.7. - 20.7. European Masters ja olimme kuulleet radasta pelkästään ylistäviä kommentteja.

Eikä suotta.

Rata on rakennettu upeaan puistomaiseen maisemaan ja se käsittää kolme yhdeksän väylän ratakokonaisuutta, eli yhteensä 27 väyläinen rata. Radalta löytyy todella monipuolisia väyliä, välillä heitellään korkealta kukkulalta OB:ta hioen ja välillä taasen lyhyehköä perinteisempää hysseväylää. Radan kumpuilevan profiilin ansiosta radalta löytyy paljon korkeuseroja ja välillä saadaan heitellä antaumuksella myös ylämäkeen. Radan 17 väylä on pitkä vasemmalle kaartava väylä joka heitetään nättiin ylämäkeen. Väylällä saa olla tarkkana heittojen kanssa sillä heitto menee helposti rolleriksi kuten McBeth meille näyttää. Radan yksi mieleenpainuvimpia väyliä on ehdottomasti ns. munuainen. Väylä heitetään pienestä rinteestä ja kori löytyy munuaisen muotoisesta saarekkeesta. Munuaisen ulkopuoli on luonnollisesti OB. Väylä näyttää ja kuulostaa helpolta, mutta jostain syystä väylä on todella raastavan hankala. Väylän hankaluudesta kertoo jotain myös se, että European Mastersissa planeetan kovimmat fribaajatkaan eivät pärjänneet väylällä kummoisesti, check this out.

Järva on harvoja maksullisia ratoja. Päivän fribaaminen maksaa 80 kruunua, eli vähän reilu 8.5e. Maksu on naurettavan pieni ja sen maksaa ilolla, huomaten miten hyvin radasta pidettin huolta ja miten siistiä kaikkialla oli.

Radan keskiöstä löytyy ns. "klubitalo" jossa on pieni InnovaStore josta voi käydä ostelemassa kiekkoja tai muuta fribatarviketta. Rakennuksesta löytyy myös kahvilaravintola sekä saniteettitilat. Olikin äärimmäisen miellyttävää käydä klubitalolla levähtämässä jokaisen ysiväylän välissä, siemaisemassa virvoke ja täyttämässä vesipullot. Erityismaininta menee kahvilaravintolan kebabille. Erinomaisen maukas kokonaisuus joka maistui taivaallisen hyvälle useamman tunnin fribaamisen päälle.

Ennakkoon pelkäsin että Järva on itselle ylivoimaisen vaikea rata ja että radalla vaaditaan lähinnä kovaa kättä ja pitkiä heittoja. Onneksi ennakkoluulot osoittautuivat vääriksi. Rata osoittautui lopulta juuri sopivaksi omalle tasolle. 27 väylään mahtui vain muutama todella kinkkinen väylä joissa plussaa paukkui lähes poikkeuksetta huolella.

Rata on kokonaisuudessaan äärimmäisen hienosti hoidettu ja aivan uskomattoman kaunis. Mikäli fribakärpänen on purrut, suosittelen ehdottomasti visiittiä Järvaan. Rata tulee olemaan helposti reissun arvoinen. Haikeudella poistuimme radalta parin vuoruokauden heittelyn jälkeen ja päätimme että tänne on palattava mahdollisimman nopeasti uudelleen!

Kommentit