Instagram

Garmin-tuotteet arkipäivän elämässä

Olen nyt jo hyvän aikaa käyttänyt Garminin laitteita tallentaakseni päivittäiset aktiviteettini. Laitteina käytössäni on Garmin Vivofit -aktiivisuusranneke, Garmin HRM3 -sykevyö, Garmin Edge Touring -polkupyöränavigaattori/-tietokone sekä Garmin VIRB Elite -kamera.

Garmin Vivofit kulkee ranteessa mukana 24/7 ja se tallentaa päivittäiset kävelyni askelmittarin tavoin. Ranneke toimii myös luonnollisesti kellona :) Rannekkeen ehdottomasti suurin etu muihin verrattuna on sen erittäin pitkä pariston kesto. Vivofitin luvataan pysyvän virroissaan yli vuoden! Useimmat aktiivisuusrannekkeet kun on ladattava n. muutaman päivän - viikon välein.

Vivofitissä ei ole kuitenkaan esim. Samsung Gear Fitin tavoin integroitua sykkeenmittausta, mutta Vivofitin kaveriksi voidaan parittaa Garmin HRM3 -sykevyö. Vivofit on myös vesitiivis joten sen kanssa voidaan käydä huoletta suihkussa tai uimassa, eli ranneketta voidaan pitää ranteessa 24/7. Ranneke mittaa halutessa myös yöllä nukkuessa liikehdintää, jolloin voidaan analysoida miten levollinen yö on ollut. Vivofitissa liikkumisen kannustimena toimii näytössä oleva punainen palkki joka kasvaa mikäli käyttäjä on ollut liian pitkän aikaa liikkumatta. Palkin saa katoamaan tekemällä pienen kävelylenkin. Vivofit myös mukautuu käyttäjän aktiivisuuden mukaan. Päivittäistä askeltavoitetta muokataan sen mukaan, miten käyttäjä on tottunut liikkumaan. Jos käyttäjä kävelee viikon verran esim. 3000 askelta vuorokaudessa, ei ranneke näytä tavoitteeksi 10 000 askeleen rajaa. Tämä kannustaa realistisesti ja "pehmeästi" käyttäjää liikkumaan aktiivisemmin ja niin, että tavoite on aina saavutettavissa.

Garmin Edge Touring -polkupyöränavigaattoritietokoneesta tarinoinkin jo edellisessä postauksessa.

Garmin VIRB Elite -actionkamera yrittää haastaa, jo standardiksi muodostuneen, GoPro-actionkameran. VIRB:n aseina GoPro:n päihittämiseen on laajempi integroitu sensoriarsenaali sekä mahdollisuus liittää kameraan ulkoisia sensoreita. Garmin VIRB Eliten sisältä löytyy GPS-vastaanotin, kiihtyvyysanturit sekä barometrinen korkeusmittari. Näiden avulla videoihin voidaan VIRB Edit -ohjelmistolla lisätä On-Screen -mittareita joilla nähdään suorituksen aikana käyttäjään kohdistuneet G-voimat tai korkeuserot. Itse olen näiden sisäisten antureiden lisäksi käyttänyt ulkoisina mittareina HRM3-sykevyötä sekä Garmin Temp -lämpötila-anturia. Näidenkin ulkoisten mittareiden arvot saadaan lisättyä jälkikäteen videoon luomaan lisäinfoa.

Näiden lisäksi VIRB:stä löytyy oma pieni näyttö jonka avulla kamera on helpompi suunnata ja tarkistaa että kuvassa näkyy kuvattava kohde hyvin. Näytöltä on myös huomattavasti helpompi suorittaa asetusten säätö, verrattuna GoPro:n piskuiseen näyttöön. Näyttöä voidaan käyttää myös suoritusten aikana mm. erinäisten antureiden seuraamiseen.

Garmin VIRB Elite on kamerana huomattavasti GoPro:ta suurempi ja painavampi. Tämä onkin actionkameralle melkoinen miinus, mikäli kameraa on tarkoitus pitää esim. kypärässä tai ranteessa. Itse olen toistaiseksi käyttänyt kameraa lähinnä pyöräilyssä ns. Dashcam-kamerana. Tähän käyttöön VIRB soveltuu erinomaisesti. Kameraan lisävarusteena saatava pyöräteline on erittäin jämäkkä ja kameralla saa todella tasaista jälkeä. Tässä pieni vertailu GoPro:n ja VIRB:n tuottamien tulosten välillä. GoPro:n puolustukseksi on tosin todettava, että GoPro:n pyöräteline oli jokin halpa rimpula.

Garmin laitteet toimivatkin siis erittäin mukavasti yhteen ja Garmin on rakentanut näiden ympärille toimivan ekosysteemin. Kaikkien laitteiden tallentamia suorituksia voidaan seurata Garmin Connect -nettipalvelusta ja liittämällä palveluun kavereita, voidaan näiden suorituksia vertailla omiin. Garmin Connectia voidaan tarkastella myös älypuhelimella erikseen asennettavalla sovelluksella.

Olenkin ollut harvinaisen tyytyväinen hankkimiini laitteisiin. Tekniikkaan hurahtaneena pidän siitä, että saan mahdollisimman paljon dataa ja käppyrää talteen ihan arkisistakin asioista :) Se, tekeekö näillä tiedoilla mitään, on sitten eri asia. Pääasia että on hauskaa ja ehkä tälläinen datan kerääminen kannustaa omalta osaltaan taas liikkumaan hieman enemmän :)

Kommentit