Instagram

Genelec G Two & F Two

Ostin noin vuosi sitten  parin Genelec G Two aktiivikaiuttimia sekä F Two subwooferin. Hankinnasta lähtien lähes jokapäiväisessä käytössä olleina voinen julkaista rehellisen mielipiteeni näistä pöntöistä.
Ensin on kuitenkin myös mainittava liike josta kaiuttimet ostin sillä palvelu ja takuuasiat hoituivat varsin mallikkaasti.
Tullessaan toisesta G Two:sta oli virtaledi rikki. Kyseessä on pieni vika joka ei kaiuttimen toimintaan mitenkään vaikuta, mutta tämän hintaluokan tuotteiden olettaa olevan virheettömiä. Lähetin siis sähköpostia myyjälle ja pari päivää myöhemmin matkahuollosta saapui suoraan Genelecin tehtaalta uusi kaiutin. Vanha palautuksena takaisin Genelecille ja homma hoidettu. Todella helppoa!
Tässä vielä linkki audiokauppaan hifilaitteita kaipaaville: www.audiokauppa.fi


G TwoÄänen parissa töitä tekevänä tarvitsen kaiuttimet jotka värittävät ääntä mahdollisimman vähän. Genelec on pitkään tehnyt ammattilaisille suunnattuja kaiuttimia ja olen muuallakin käyttänyt saman valmistajan tuotteita, joten päädyin tilaamaan kotiini parin valkoisia G Two kaiuttimia. G Two on sarjan toisiksi pienin malli. Hintaa kertyi  449€/kpl. (Huom! Näitä myydään yksittäin, ei pareina.) Tällaiset laitteet kannattaisi aina pyytää liikkeestä testiin ja kokeilla kotona kuinka ne soivat omassa tilassasi, mutta koska täällä korvessa ei hifi-liikkeitä ole täytyi minun tilata sokkona.  Valinta osui oikeaan ja olenkin ollut erittäin tyytyväinen valintaani.

Ammattilaistason  kaiuttimet eivät ”väritä” ääntä, eli pyrkivät toistamaan sen mahdollisimman tarkasti sellaisena kuin toistettava ääni on. Tästä syystä ne voivat kuulostaa tottumattomille hieman oudoilta aluksi. Virallisesti G ja F sarjan kaiuttimet ovat Genelecin kotikäyttöön suunnattua sarjaa, mutta niiden äänen ei pitäisi erota millään lailla ammattilaissarjan vastaavista. Kaiuttimien ääni on hyvä, toisto tarkkaa ja ne kykenevät toistamaan kaiken pienelläkin volyymilla. Kuuntelutilani on kohtuullisen suuri joten G Two:n bassotoisto ei millään riittänyt yksinään. Tilasinkin siis pian kaveriksi F Two subwooferin. Siitä lisää seuraavaksi.


F Two

Myös F Two subwooferin tilasin valkoisena samasta liikkeestä kuin edelliset. Kyseessä on F-sarjan isompi subwoofer.  Hintaa tälle laitteelle tuli 1199€. Puolta halvempi F One olisi todennäköisesti riittänyt pelkkään työpöytäkäyttöön, mutta käytän subwooferia myös kotiteatterissani ja elokuvia katsellessa on mukavaa jos tiukan action-kohtauksen aikana lahkeet lepattavat myös katsojan olohuoneessa kuten ruudullakin, naapurit voivat olla toista mieltä…

Subwooferin mukana tulee myös kätevä kaukosäädin jolla voi säätää koko äänentoistojärjestelmän voimakkuutta mikäli sen vain on kytkenyt kulkemaan subwooferin kautta, tällöin F Two osaa myös leikata signaaleista matalimmat taajuudet pois ja toistaa ne itse. Tämän ominaisuuden toiminnasta en osaa tosin sanoa mitään, koska en ole kytkenyt kaiuttimia subwooferiin vaan kaikkia hallitaan erillisen laitteen kautta. Liittimiä F Two:ssa riittää 5.1 järjestelmän rakentamiseen asti.

Kaiuttimien mukana ei myöskään tule kuin virtakaapelit ja G-sarjassa myös tarvittavat piuhat pelkkien kaiuttimien liittämiseksi tavalliseen 3.5mm audiolähtöön. Subwooferia varten ja G-sarjalaisten siihen liittämiseksi on hankittava tarvittavat kaapelit erikseen.Suosittelen tätä settiä lämpimästi jos vain on valmis käyttämään yli 2000€ äänentoistolaitteisiin. Kunnollisen taustatutkimuksen ja kotitestien kautta yhtä laadukkaan äänen saa varmasti huomattavasti halvemmallakin, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle. 

Kommentit