Instagram

Hearthstone Beta for iPad


Hearthstone on valtavan suosion kerännyt virtuaalinen korttipeli joka muistuttaa paljon Magic The Gathering -peliä. Peli tuli 2013 joulun tienoilla laaja-alaiseen beta-testiin ja jo tuolloin kerrottiin että pelistä tulee vuoden 2014 aikana myös iPad ja Android versiot.

Peli itsessäänhän on melko yksinkertainen. Pelaajat koostavat hallussaan olevista korteista pelipakan jolla lähdetään taistoon toista pelaajaa vastaan. Kortteja on käsitykseni mukaan satoja erilaisia joten valinnanvaraa ja kerättävää riittää. Uusia ja erilaisia kortteja saa voitokkaista suorituksista tai käyttämällä oikeaa rahaa. Peli itsessäänhän on ns. Free-To-Play mutta houkutus käyttää oikeaa rahaa on suuri.

Tietokoneella pelatessa huomasin että HS on yllättävän raskas peli. Käytössäni olevalla Macbook Air (mid 2011) läppärillä pelatessa tuulettimet alkavat heti huutamaan hoosiannaa rasituksen alla. Tämä mielessä, pelkäsinkin pahinta kun latasin iPadiin HS:n betan. Yllätys olikin suuri, kun huomasin HS:n toimivan iPadilla kuin se kuuluisa junan saniteettitila.

Peli on hyvin todennäköisesti alusta asti kehitetty kosketusnäytölliset laitteet mielessä. Pelin käyttöliittymä ja pelimekaniikka toimii täydellisen sulavasti kosketusnäytöllisellä laitteella. Pelaaminen on yhtä juhlaa eikä peli tahmaa tippaakaan iPadilla (testikoneena iPad mini retina). iPad ei tunnu edes lämpeävän joten oletan että pelin iPad versio on optimoitu huomattavasti kevyemmäksi mitä OSX versio on.

Hearthstone on omasta mielestäni ehdottomasti iPadin paras peli. Peli on juuri se, mitä itse mobiilipeliltä kaipaan. HS on täydellistä viihdettä esim. WC-istunnoille tai matkustamiseen. Yksi HS matsi kestää noin keskimäärin 10-15min. Ainoa miinus on pakollinen internet-yhteys, joten esim. lentokoneessa pelaaminen on hieman hankalampaa.

Peli on toistaiseksi saatavilla vain Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin iTunes Storen kautta Beta-versiona, mutta omien kokemusten perusteella peli tuntuu olevan sen verran valmista kauraa että oletan sen leviävän hyvinkin pian muiden maiden iTunes kauppoihin levitykseen. Suosittelen 100-0 24/7 tutustumaan peliin, peli on jopa niin kova, että pohdin taas kerran oman iPadin hankkimista :)


Kommentit