Instagram

Samsung Galaxy Gear älykelloSamsung julkaisi ensimmäisen älykellonsa, Galaxy Gearin, jo jonkin aikaa sitten. Kello toimi alkuun vain Galaxy Note 3 ja Galaxy Note 10.1 2014 laitteiden kanssa. Nyttemmin mm. Galaxy S4 on saanut firmispäivityksen jonka myötä se on saanut tuen kellolle. Flashasin omaan S4 puhelimeen 4.3 firmiksen n. viikko sitten ja otin kellon testiin.

Kello itsessään on fyysisesti tyylikäs ja minimalistisen näköinen. Kelloa hallitsee 1.63" AMOLED kosketusnäyttö. Näytön resoluutio on 320x320 ja se riittääkin hyvin pienelle ruudulle. Kellosta löytyy tasan yksi fyysinen näppäin, oikeassa reunassa oleva virtakytkin, jolla näyttö saadaan päälle/pois ja kello luonnollisesti sammutettua/käynnistettyä.


Kellon erikoisuutena on rannekkeessa oleva, yllättävänkin laadukas, 1.9 megapikselin kamera jolla voidaan ottaa myös 720p videota. Rannekkeesta löytyy myös kaiutin jonka äänenvoimakkuus riittää hyvin puheluiden hoitamiseen tai esim. pelien äänille.

Kellossa on muutama selkeä ongelmakohta. Ensimmäisenä tulee mieleen rajoitettu yhteensopivuus. Kello tosiaan toimii vain tietyillä Samsungin Android 4.3 laitteilla. Olisi ollut mukavaa jos kello olisi paritettavissa minkä tahansa Android laitteen kanssa. Toinen ongelmakohta on heikohko akun kesto. Kellon akku kestää ns. normaalia käyttöä n. kaksi vuorokautta. Helpointa siis onkin pistää kello lataukseen joka yö jolloin voi olla varma että kellon akku ei kuole kesken päivän.

Vakiona kellon käyttökohteet ovat hyvinkin rajoitetut. Kelloon voidaan asentaa omasta kauppapaikasta sovelluksia joita on tarjolla vain kourallinen. Kellon parhaita puolia taasen on se, että kello voidaan rootata jonka jälkeen kelloon voidaan tietokoneen kautta asennella lähes mikä tahansa Android-sovellus Play-kaupasta.

Koska kello tosiaan perustuu yllättävänkin tehokkaaseen Android-rautaan (mm. 800MHz suoritin ja 512MB RAM) on kello otettu nörttipiireissä innostuneesti vastaan juurikin kellon muokattavuuden vuoksi. Esimerkiksi XDA Developers forumilta löytyy aktiivisia yksilöitä jotka kehittelevät kellolle uusia ja mielenkiintoisia sovelluksia ja käyttökohteita.

Mikäli omistat yhteensopivan Samsungin Android-laitteen etkä pidä kellon suhteellisen korkeaa hintaa (n. 350e) liian pahana, saat vastineeksi hauskan ja "häkättävän" leikkikalun jota voidaan muokata melko vapaasti. Älykelloja on alkanut tipahtelemaan useammaltakin valmistajalta joten valinnanvaraa alkaa olemaan, mutta mielestäni Galaxy Gear on ulkonäöllisesti selkeästi tyylikkän ja kameran/kaiuttimen kanssa selkeästi muista erottuva vaihtoehto.

HUOM! Muistathan että kellon roottaaminen evää takuun ja voi pahimmillaan johtaa kellon ns. brickautumiseen!


Kommentit