Instagram

Pienet BT-nappistereokuulokkeetSain mahdollisuuden kokeilla kolmea erilaista BT-nappistereokuuloketta. Testissä käväisi Jabra Rox, Sony SBH80 sekä Plantronics BackBeat GO 2 kuulokkeet. Kaikkien testattavien kuulokkeiden ajatus oli hyvin samankaltainen. Mahdollisimman pienet, kompaktit ja huomaamattomat kuulokkeet esim. puhelimen kaveriksi musiikinkuunteluun ja HF-puheluihin.

Jabra Rox -kuulokkeiden (129.90e)  itse kaiuttimet/kuulokkeet ovat selkeästi joukon isoimmat ja painavimmat. Tästä muodostuikin itselle ongelma. En saanut kuulokkeita pysymään kunnolla päässä, aina päätä käännettäessä jompi kumpi kuuloke tipahti korvasta ja sitä sai lähteä asettelemaan takaisin. Erittäin ärsyttävää. Myyntipakkauksessa tulee kuitenkin mukana erilaisia korvakuulokekoukkuja joilla napit pitäisi saada ankkuroitua tukevammin korviin, mutta en saanut näitäkään toimimaan omissa korvissa tyydyttävästi :( Harmin paikka sillä Jabran äänenlaatu miellytti kovasti ja etenkin bassontoisto oli jykevähkö. Kun kuulokkeita ei haluta pitää korvilla, voidaan niitä roikottaa kaulalla niskan takaa menevän johdon varassa. Jabran erikoisuutena on kuulokkeissa olevat magneetit. Magneettien avulla kuulokkeet voidaan liittää toisiinsa jolloin niiden pysyminen kaulalla tuntuu hivenen varmemmalta. Magneetti trikkeröi myös kuulokkeiden virransaantia, yhdistettynä kuulokkeet sammuvat ja irroitettuna toisistaan menevät luonnollisesti päälle. Hyvä idea mutta toteutus jäi hieman vajaaksi magneettien tehottomuuden vuoksi, kuulokkeet irtosivat helposti toisistaan vahingossa ja aktivoituivat kuluttaen akkua. Musiikin toistoajaksi yhdellä latauksella Jabra arvioi kuutta tuntia. En tullut laskeneeksi pitikö paikkaansa mutta oletan pitävän.

Sony SBH80 -kuulokkeet (99.90e) eroavat hieman Jabran ja Plantronicsin malleista. Sonyn ratkaisussa on niskan taakse tuleva keskusyksikkö jossa on akku sekä muu vaadittava elektroniikka. Itse kuulokkeet ovat kaulalle tulevien kontrolli"puikkojen" päissä pienien johdonpätkien jatkona. Tämä lähestymistapa mahdollistaa sen, että itse kuulokkeet ovat todella kevyet ja sirot. Nämä istuivatkin omiin korviin todella hyvin ja helposti eivätkä ne tipahdelleet Jabran tavoin. Erinomainen ratkaisu. Äänenlaadussa jäädään selkeästi Jabrasta, mielestäni. Kun kuulokkeet irroitetaan korvista, pysyvät ne mukana tukevasti ja varmasti niskan takana olevan isohkon keskusyksikön ansiosta. Hieman varmempi ratkaisu verrattuna Jabraan. Hieman omituista on, että Sony ilmoittaa musiikintoistoksi myös saman kuusi tuntia mitä Jabrakin. Isohkon erillisen keskusyksikön myötä olisi olettanut akun keston olevan omaa luokkaansa.

Plantronics BackBeat GO 2 -kuulokkeet (99.90e) muistuttavat erittäin paljon Jabra Roxia. Kuulokkeiden perusperiaate on täysin identtinen. Kaikki elektroniikka akkuja myöden on upotettu korviin tuleviin nappeihin. Niskan takaa kulkee ohut johto joka yhdistää kuulokkeet toisiinsa. Plantronicsin kuulokkeet sopivat kuitenkin omiin korviini hyvin, kiitos sopivien korvakuulokekoukkujen. Kuulokkeiden äänenlaatu jää hieman Jabrasta mutta voittaa kuitenkin mielestäni Sonyn. Kuulokkeet yhdistyvät puhelimeen todella nopeasti virran aktivoinnin jälkeen. Kuulokkeiden ainoa selkeä heikkous on melko vaatimaton akun kesto. Plantronics saakin puristettua vain 4.5 tuntia kuunteluaikaa joka jää siis 1.5 tuntia Jabrasta ja Sonysta.

Kuulokkeista omaan käyttööni valkkasin Plantronicsin napit. Plantronics tuntuu olevan parhain kompromissi. Napit ovat tarpeeksi pienet, ne pysyvät hyvin korvissa ja äänenlaatu on hyvä. Plantronics on ehkä itsekin havainnut lyhyen akun keston koska kuulokkeita myydään myös lisäakulla varustetulla kantopussukalla.

Kommentit